Biserica din Parohia Goleț, resfințită de Sfântul Gheorghe


Sâmbătă, 23 aprilie, biserica din Parohia Goleț, Protopopiatul Caransebeș, a fost resfințită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, chiar în ziua în care este sărbătorit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. La orele dimineții, Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Slujba de resfințire a sfântului lăcaș, recent renovat, după care a oficiat și Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, biserica a mai primit încă un hram – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De asemenea, a fost binecuvântat şi Centrul social-misionar „Sfântul Gheorghe”, din curtea lăcașului de cult.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Lucian a hirotesit pe părintele paroh Dumitru Suru iconom-stavrofor, iar credincioșilor care s-au implicat la lucrările de amenajare și înfrumusețare a bisericii, chiriarhul le-a oferit acte de cinstire. La final, atât bărbații, cât și femeile au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar, pentru a se închina.

„S-au efectuat lucrări majore la acest sfânt lăcaș, atât la exterior, cât și la interior. A fost împodobit cu pictură care definește din punct de vedere liturgic o biserică ortodoxă și iată, după câțiva zeci de ani, s-a resfințit acest sfânt lăcaș. În ajunul Praznicului Floriilor, se cuvine să îi felicităm pe toți cei care au primit din partea noastră acte de cinstire, pe ctitorii, rugătorii și binefăcătorii acestei biserici, care din punct de vedere spiritual s-a înnoit, în frunte cu părintele paroh, care s-a îngrijit să fie amenajat aici și un Centru social-misionar, unde se vor desfășura diferite activități, în special cu copiii și tinerii parohiei”, a spus PS Lucian.

Biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Parohia Goleț a fost construită în stil baroc, în anul 1840, şi a fost pictată în anul 1842, de Trifon Achimescu, apoi în 1981, de Maria Tudur. Lăcașul a fost târnosit în anul 1949, de către Vasile Lăzărescu, primul Mitropolit al Banatului.

Ștefan ISAC