Juniorii caransebeşeni sunt MARI


Cine este campioană, campioană judeţeană? Scorilo e, Scorilo e!

Duminică, 22 mai, la Caransebeş s-a jucat ultima etapă din play-off-ul Campionatului 2010-2011 destinat Juniorilor C, în care echipa Scorilo-Autocatania a întâlnit pe Dunărea Moldova Nouă, meciul încheindu-se cu scorul de 9-0 în favoarea gazdelor. Caransebeşenii erau campionii judeţului la categoria copii născuţi în anii 1996-1997 încă înainte de disputarea acestui joc, singura problemă care se punea fiind dacă golgeterul va fi de la Scorilo-Autocatania sau de CSM Şcolar Reşiţa. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Nicodim Macarie, preşedintele AJF Caraş-Severin, care a înmânat atât trofeul de campioană a judeţului, cât şi cupa de golgeter, care i-a revenit caransebeşeanului Cosmin Ţuţul, cu 35 de reuşite. (S. Rogoz)

Cu aceste cuvinte, cântate de galeria venită duminică, 22 mai, pe Stadionul ,,1 Mai” din Parcul Teiuş, a început şi s-a terminat meciul din ultima etapă a play-off-ului, cea de a XIX-a jucată în Campionatul 2010-2011, susţinut de Grupa de Juniori C a clubului Scorilo-Autocatania. Copiii caransebeşeni, născuţi în 1996-1997, au jucat cu Dunărea Moldova Nouă, ei fiind deja campioni ai judeţului Caraş-Severin la această categorie de vârstă, cu un total de 74 de puncte, încă înainte de disputarea acestei partide. Singurul lucru care nu se ştia la ora începerii meciului era unde va merge titlul de golgeter: la Reşiţa sau la Caransebeş?

Partida de duminică nu le-a pus copiilor antrenaţi de Marius Dulca absolut niciun fel de problemă, singura nelinişte, dacă putem spune aşa, fiind dacă Cosmin Ţuţul, golgeterul echipei, avea să înscrie suficiente goluri încât să-l întreacă pe contracandidatul său Rareş Dogaru, de la CSM Şcolar Reşiţa. Scorul a fost deschis în minutul 7, de un autogol al oaspeţilor, ca urmare a unei centrări la colţul scurt a lui Răduţi, mingea fiind deviată în propria poartă de Niţă. Golgeterul Cosmin Ţuţul şi-a început recitalul în minutul 14, când a trimis cu capul, plasat, de la 8 metri, centrarea de pe dreapta, venită de la Vlaicu. Golul cu numărul doi – şi cel de al treilea al echipei – l-a înscris în minutul 28, după un un-doi de mare efect cu Frenţ, când a trmis cu latul, de la 6 metri, în poarta lui Beloievici.

Cel care a marcat primul gol al reprizei secunde a fost Frenţ, în minutul 42, după o fază de toată frumuseţea făcută în careul oaspeţilor. După doar două minute, Ţuţul şi-a mai trecut o dată numele pe lista marcatorilor, după ce l-a executat, din poziţie de singur cu portarul, pe Beloievici. Cel de al şaselea gol al caransebeşenilor l-a avut ca autor pe Peia, care a reluat în plasă centrarea venită de la Vlaicu. Până la sfârşitul partidei au mai înscris Vlaicu, din penalty, Simescu, după o pasă a aceluiaşi Vlaicu, şi, în ultimul minut de joc, tot George Simescu, cu un şut de la 14 metri, scorul final fiind 9-0.

După ultimul fluier al arbitrului Florin Lascu – asistat la cele două linii de Ionuţ Lungocea şi Ioan Humiţa –, învingătorii au salutat publicul şi galeria, au încins o horă a bucuriei şi au îmbrăcat tricourile portocalii de campioni ai judeţului Caraş-Severin. Iată şi numele lor: Andrei Aurariu, Nicu Imbre, George Matica, Cosmin Costescu, Samuel Peia, Denis Ţâru, George Simescu, Nicu Răduţi, Marius Frenţ, Cosmin Ţuţul, Cristian Vlaicu, Marian Prisăcean, Bogdan Kolars, Adrian Amariei, Ionuţ Bădoiu, Laurenţiu Rotea şi Marian Haţegan, cu toţii îndrumaţi de antrenorul Marius Dulca.

Festivitatea de premiere, atât a echipei campioane a judeţului, cât şi a golgeterului Cosmin Ţuţul, care a acumulat în final 35 de reuşite, a fost oficiată de Nicodim Macarie, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin. ,,În numele Asociaţiei pe care o reprezint, vă felicit pentru modul în care v-aţi prezentat în acest campionat şi felul în care l-aţi câştigat. Anul acesta, şi cupa de campioană şi cea a golgeterului rămân la Caransebeş, ceea ce vă responsabilizează pe viitor şi, într-un fel, vă obligă să continuaţi tot aşa!”, a spus mai-marele peste fotbalul cărăşean.

,,Mă bucur pentru aceşti copii, pentru performanţele lor… Sunt mândru de ei, iar aceste rezultate sunt rodul unei munci de mai mulţi ani, a tuturor antrenorilor din Caransebeş care se ocupă de juniori, asta, bineînţeles, pe lângă calităţile native ale copiilor. Bravo lor, şi eu zic că vom fi surpriza Turneului zonal, care se va desfăşura la Oradea, în perioada 7-10 iunie, şi la care vom întâlni pe FC Bihor în prima zi, în data de 8 vom juca cu FC Hunedoara, iar ultimul meci îl vom avea în 10 iunie, cu LPS Banatul Timişoara”, a spus antrenorul Marius Dulca.

Sorin ROGOZ