Jandarm caransebeşean, antrenat de chinezi


La Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi de la Gheorghieni, judeţul Harghita, s-a încheiat recent Stagiul în domeniul artelor marţiale, la festivitate participând şi o delegaţie oficială din Republica Populară Chineză, condusă de domnul colonel superior Xu Chao, şeful Statului Major al Comandamentului Provincial Jiangsu, din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze. În cadrul ceremoniei, cei 60 de jandarmi care au participat la stagiul de pregătire au primit atestate din partea instructorilor chinezi, care le certifică aptitudinile dobândite în domeniul artelor marţiale.

Dintre aceştia, 20 de jandarmi au fost apreciaţi în mod deosebit de către instructorii chinezi pentru rezultatele obţinute şi au fost recompensaţi cu certificate de excelenţă în domeniul artelor marţiale, printre aceştia numărându-se şi plutonierul Adrian Munteanu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, de la Detaşamentul 3 Caransebeş.

La Gheorghieni, am avut trei instructori din cadrul Poliţiei Înarmate Chineze, şi pot să spun că a fost un curs benefic, la care am învăţat lucruri noi şi unde am întâlnit persoane foarte bine pregătite. Pe viitor, dacă se vor mai organiza astfel de stagii, mi-ar face plăcere să particip la ele”, ne-a declarat plt. Adrian Munteanu. (S. Rogoz)