ISU „Semenic” susţine campania „Redirecţionaţi 2% pentru SMURD”


Ca semn de apreciere a unui proiect extraordinar, an de an, o parte din angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” au redirecţionat 2% din impozitul anual pe venit către Fundaţia pentru SMURD, cu toate că la nivelul judeţului Caraş-Severin serviciul a fost inactiv.

Anul acesta, când pe 21 martie aniversăm un an de funcţionare a acestui serviciu, personalul ISU „Semenic” şi-a propus să sprijine campania naţională de informare pe care Fundaţia pentru SMURD o desfăşoară, prin organizarea unei serii de acţiuni la nivelul judeţului. Astfel, vor avea loc campanii de informare a cetăţenilor, atât în localităţile în care sunt echipaje ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, cât şi în celelalte, în care acestea nu există.

Scopul acestei iniţiative este de a convinge cât mai mulţi dintre contribuabilii eligibili din judeţul Caraş-Severin să redirecţioneze 2% din impozitul anual pe venit către Fundaţia pentru SMURD – organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în anul 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituţie sau persoană, română sau străină –, care susţine, în fiecare an, activitatea echipajelor de intervenţie din toată ţara, astfel încât acestea să poată acţiona cu maximă eficienţă pentru salvarea cât mai multor vieţi omeneşti, ne-a declarat lt. Adriana Marghescu, ofiţer Relaţii Publice în cadrul ISU „Semenic”. (S. Berger)