Scorilo a muncit din greu cu Muncitorul FC Scorilo Caransebeş – CS Muncitorul Reşiţa 1-0 (1-0)


Miercuri, 10 februarie, formaţia caransebeşeană Scorilo a disputat primul meci amical din acest an, în compania echipei Muncitorul Reşiţa, care evoluează în cel de al treilea eşalon valoric. În final, s-au impus gazdele, cu scorul de 1-0, golul fiind marcat de Damian, în minutul 33. Deşi aspru şi disputat pe un teren îngheţat, jocul delor două combatante s-a înscris în limitele fair-play-ului. Ambii antrenori au utilizat toţi jucătorii pe care i-au avut la dispoziţie, putând astfel să-şi facă o idee privind nivelul de pregătire fizică la care au ajuns sportivii, dar şi să-i vadă la lucru pe cei aflaţi în probe. (S. Rogoz)

Fără câţiva titulari de bază, în schimb cu câteva nume noi în lot, Scorilo Caransebeş a disputat miercuri, 10 februarie, de la ora 15, pe Stadionul ACH din Pipirig, primul meci de verificare din acest an, în compania formaţiei Muncitorul Reşiţa. Ocupantele locurilor 5 din Liga a IV-a, respectiv 14 din Liga a III-a, s-au întâlnit pe un teren îngheţat, presărat cu petice de zăpadă, şi pe o vreme potrivnică – temperatură scăzută şi un vânt puternic şi tăios -, factori care au făcut ca meciul să nu aibă mari valenţe spectaculare, calităţile tehnice ale jucătorilor fiind zădărnicite de starea gazonului.

Cea mai mare problemă a fotbaliştilor a fost, cel puţin la început, menţinerea echilibrului, abia apoi punându-se cea a controlului mingii. Prima acţiune mai periculoasă a meciului a aparţinut oaspeţilor, în minutul 5, pentra ca, două minute mai târziu, caransebeşenii să riposteze prin Puiu, al cărui şut-centrare, de pe partea dreaptă, a trecut peste poartă. În minutul 12, Muncitorul a contraatacat tăios, însă Laitin – revenit între buturile caransebeşene – a ieşit la 25 de metri şi a respins cu piciorul. Acelaşi Laitin avea să se evidenţieze şi în minutul următor, când, după o minge furată de oaspeţi la mijlocul terenului, s-a opus şutului din alergare, bine plasat la colţul scurt de extrema stângă reşiţeană. De lucru a avut şi portarul oaspeţilor, Balaci, care, în minutul 18, a intervenit decisiv, la 14 metri, în faţa lui Damian, după ce acesta croşetase practic tot ce îi ieşise în cale, iar în minutul 19 a prins cu siguranţă lovitura liberă executată de la 30 de metri, lateral dreapta, de Puiu. Goal-keeper-ul reşiţean nu a mai avut însă ce face în minutul 33, când, după o pătrundere pe dreapta a lui Ivanici, acesta a centrat perfect, iar Damian a pus latul, la 8 metri, trimiţând în dreapta lui Balaci şi deschizând scorul. Acelaşi Damian a scăpat pe centru, în minutul 40, fundaşii centrali reşiţeni i-au suflat mingea în prima fază, caransebeşeanul însă a recuperat-o până la urmă, dar şutul său, de la 14 metri, spre poarta goală, s-a oprit într-o porţiune mocirloasă. Muncitorul putea să egaleze în minutul 44, în urma unui corner, după o minge bâlbâită în careu de toată lumea, în cele din urmă mai norocoşi dovedindu-se a fi caransebeşenii, care au retrimis mingea, de lângă bară, în afara terenului.

După o pauză de numai 5 minute şi câte un ceai cald, echipele au reluat jocul, de-a lungul celei de a doua părţi a întâlnirii cei doi antrenori – Ion Ibric şi Viorel Lolea – rulând întregul lot de jucători avut la dispoziţie. Pentru că oaspeţii nu s-au împăcat cu scorul înregistrat la sfârşitul primei reprize, au ieşit mai curajos la atac, lovitura de cap a lui Cârjan, din minutul 57, întâlnind bara transversală a porţii caransebeşene. Asaltul reşiţenilor a continuat, Băluţă – cel care l-a înlocuit pe Laitin între buturi – deviind în corner, spectaculos, lovitura trimisă cu capul, sub bară, de unul dintre atacanţii adverşi. Băluţă a fost pus în mai multe rânduri la încercare, de fiecare dată însă descurcându-se în faţa reşiţenilor: în minutul 15, şut bun, pe jos, al lui Craiovan, în minutul 70 opunându-se torpilei trimise de Zgăbei, de la 20 de metri. În minutul 72 a fost rândul lui Ioja să testeze vigilenţa portarului oaspeţilor, mingea înţepată de acesta, de la 8 metri, la colţul lung, fiind respinsă cu dificultate de goal-keeper-ul reşiţean Dobre, cel care l-a înlocuit pe Balaci.

Cu toate că starea terenului nu a permis jucătorilor să-şi etaleze calităţile tehnice individuale, un lucru a ieşit totuşi în evidenţă: pregătirea fizică bună, mai ales că efortul pe o astfel de suprafaţă de joc a fost considerabil mai mare. Revenind la meci, să mai amintim intervenţia excelentă a lui Băluţă, în minutul 80, care a plonjat la picioarele unui atacant reşiţean, suflându-i mingea din vârful ghetei şi împiedicând astfel un gol gata făcut. Oaspeţii au rămas în continuare sus, presând, însă lovitura liberă de la 30 de metri, executată de Gurici, a trecut puţin peste poarta lui Băluţă. Caransebeşenii au mai avut un atac periculos, dar şutul frumos, de la 18 metri, al lui Bihoneţ, a fost prins de Dobre. Până la sfârşit nu ar mai fi de consemnat decât şutul sănătos al lui Preda, care însă l-a prins pe Băluţă la post.

Să mai spunem că elevii lui Ion Ibric veneau după un cantonament efectuat la Poiana Mărului, la unul dintre hotelurile lui Gheorghe Simescu, după joc ei plecând într-un nou stagiu de pregătire, de vineri până duminică-seară.

FC Scorilo a început în formula: Laitin, Arnăut, Patrona, I. Dragomir (venit de la Slatina Timiş), Geneţ, Ionescu (Autocatania), Ivanici, Puiu, Ianoşiga (Slatina Timiş), Stanca, Damian. Pe parcurs au mai intrat Băluţă, Ioja, M. Dragomir, Lohut, Bihoneţ, Lepa, Galea. Antrenor, Ion Ibric.

Muncitorul: Balaci, Cârjan, Gurici, Ciurea, Zamfir, Fometescu, Zgăbei, Cărăgin, Avramovici, Dănăilă, Craiovan. Au mai jucat Dobre, Avram, Bercseny, A. Cârjan, Vaştag. Manu, Sturzu, Preda, Laur. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan.

A arbitrat la centru Florin Bistrian, asistat la cele două tuşe de Florin Lotoroşanu şi Alexandru Domăneanţu.

Sorin ROGOZ