Istoria în imagini


Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş a găzduit luni, 11 noiembrie, deschiderea Proiectului cultural „Istoria în imagini”.

Proiectul se va desfăşura în şase licee partenere din judeţul Caraş-Severin, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, şi îşi propune să prezinte cele mai importante monumente de patrimoniu din judeţul Caraş-Severin, precum şi contribuţia acestora la istoria locală şi naţională. De asemenea, prin derularea sa se urmăreşte şi promovarea monumentelor de patrimoniu în rândul elevilor, dar şi al comunităţilor din care provin aceştia. 

Proiectul cultural „Istoria în imagini” este derulat de către Asociaţia „Ioan Popasu” a Episcopiei Caransebeşului şi este finanţat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin. În cadrul proiectului sunt implicate şase instituţii de învăţământ: Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu”, Liceul Pedagogic „C.D. Loga” şi Liceul Teoretic „Traian Doda” – din Caransebeş, Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oraviţa şi Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu. (M. Doman)