Investiții mari pentru cei mici, la spital


Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes

Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes

Administrația locală caransebeșeană a demarat recent reabilitarea Secției de Neonatologie de la Spitalul Municipal de Urgență, unde nu s-au mai făcut investiții de 20 de ani. Astfel, aici vor fi refăcute instalația electrică, grupurile sanitare, sistemul de iluminat, vor fi zugrăvite saloanele, iar geamurile și ușile vor fi înlocuite. Conform declarațiilor dr. Victoria Dozsa, șefa secției, odată finalizate aceste lucrări, se va încerca și o premieră pentru spitalul din Caransebeș: saloane rooming-in, în care cele 15-20 de mame care vor putea fi internate în același timp să stea împreună cu nou-născuții lor.

În acest fel, mama poate fi educată să-și îngrijească singură copilul încă de la naștere, pentru că se poate realiza acea alimentație la cerere, care este obligatorie, și evităm și infecțiile intraspitalicești care în secțiile de nou-născuți sunt o problemă extraordinară. În fiecare salon ar fi una sau două femei, și vom putea avea cam 15-20 de mame internate în același timp. Saloanele erau într-o stare deplorabilă, însă acum vor fi condiții civilizate”, a spus dr. Victoria Dozsa.

La Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș se nasc aproximativ 30-40 de copii lunar, ale căror mame provin din municipiu, dar și din localitățile învecinate. (S. Berger)