Joc de glezne la Volei Club Banatul Caransebeș


Conducerea Volei Club Banatul Caransebeș a fixat data de 20 august pentru reunirea lotului în vederea pregătirii noului sezon competițional, chiar dacă acesta va începe abia la sfârșitul lunii octombrie. Prima mișcare a gugulanilor a fost aducerea pe banca tehnică a fostului tehnician al echipei CSM București, Valentin Pereu. De aemenea, conducerea clubului a renunțat la mai mulți componenți care au evoluat în campionatul trecut, în lot fiind păstrați doar coordonatorii Laurențiu Vânătoru și Ionuț Teleleu, libero-ul Sergio Diaconescu, extrema Emil Lung și centrul Fabian Birău, acesta urmând să fie și secundul lui Valentin Pereu pe banca tehnică.

În ceea ce privește venirile la echipă, conducerea clubului a anunțat deja câteva nume importante, primii care au semnat cu formația gugulană fiind extremele Igor Merkushev (Ucraina), dublu campion cu Tomis Constanța în 2011 și 2013, și Fred Teixeira (Brazilia).

De asemenea, zilele trecute se pare că s-a ajuns la o înțelegere cu liberoul Srdjan Pantelic, care a jucat în ultimul sezon pentru Dinamo Bucureşti, formaţie alături de care a evoluat în Cupa CEV şi a terminat pe poziţia a patra în clasamentul Diviziei A1. Pantelic are 26 de ani și 1,85 metri, și a mai jucat la echipa Radnicki Kragujevac, în țara natală.

Staff-ul tehnic al echipei care evoluează în Divizia A1 a anunțat că transferurile efectuate de Volei Club Caransebeș nu se vor opri aici, pe listă aflându-se și jucători din Bulgaria, Serbia sau Statele Unite. Obiectivul gugulanilor pentru viitoarea ediție de campionat este clasarea pe locurile 5-8.

Rubrică realizată de Sorin ROGOZ