Între două meciuri oficiale, Caransebeşul îşi mai face timp şi de-un amical


amical 1

Joi, 17 septembrie, cu doar două zile înainte de disputarea etapei a IV-a din Liga a II-a, FC Caransebeş 1913 a susţinut o partidă de verificare în compania liderului Ligii a IV-a Caraş-Severin, Hidrocon Marga. Meciul s-a încheiat cu victoria cu 6-0 a băieţilor antrenaţi de Giovanni Pisano, tehnicianul italian folosind întreg lotul de jucători pe care îl are la dispoziţie.

Au marcat pentru caransebeşeni La Vecchia, în minutul 8, cu un şut în diagonală, Roman, în minutul 24, după un un-doi cu Lupu, din nou La Vecchia, în minutul 32, după ce a recuperat o minge trimisă în bară de Livan, Lupu, în minutul 40, cu un şut la colţul lung, F. Pisano, în minutul 60, reluare cu capul a centrării venite de la Boldea, şi iarăşi F. Pisano, în ultimul minut de joc, când a reluat balonul venit din bară la şutul lui Boldea.

FC Caransebeş 1913 a început în formula: Pascal, Suciu, Moisii, Stelitano, Buşu, Cârstoiu, Livan, Roman, Lupu, La Vecchia, Stoica; au mai intrat pe parcursul meciului: Negrilă, Stoichiţoiu, H. Bona, Bogdanovici, Telecican, Suru, Boldea, Dumitru, Săulescu, Curelea, F. Pisano.

„Am vrut să văd mai mult din punct de vedere tactic cum se mişcă echipa, fiindcă, cu siguranţă, sâmbătă nu-l putem folosi pe Răducu, care este accidentat şi nu va putea fi recuperat şi nici nu ştim cât timp va fi indisponibil. Băieţii au răspuns bine, într-un meci amical pot să le explic mai clar presingul, posesia mingii, fiindcă antrenamentul e una, iar un meci e altceva. În afară de scor, care e pe planul doi, m-au interesat aceste aspecte”, a spus Giovanni Pisano.

Întrebat cum de a hotărât disputarea acestei partide atât de apropae de meciul de sâmbătă, de la Pâncota, şi dacă decizia sa e urmare a înfrângerii de pe teren propriu suferită în etapa a III-a, în faţa celor de la FCM Baia Mare, tehnicianul gugulanilor a declarat că acest amical nu are nicio legătură cu eşecul de sâmbăta trecută, ci doar ca să vadă aspectele pe care le-a enumerat şi că, ori de câte ori va avea ocazia, între două meciuri de campionat, aşteaptă orice adversar dispus să vină pentru o partidă de verificare la Caransebeş.

Referitor la întâlnirea de sâmbătă, 19 septembrie, din deplasare, cu Şoimii Pâncota, Pisano a declarat: „Un meci foarte, foarte greu, ştim că e foarte greu la Pâncota, pentru orice echipă care merge acolo, dar, cum am spus de fiecare dată, nu ne interesează ce adversar avem, mergem acolo să ne facem jocul, să jucăm deschis, nu avem de gând să ne închidem, nu mergem să jucăm cu tactica de a nu lua gol, pentru că de ce ţi-e frică nu scapi. Mergem la Pâncota cu gândul să facem un meci bun, cu atât mai mult cu cât avem o echipă bună, bine pregătită fizic, şi asta s-a văzut în toate meciurile, băieţii au alergat până în minutul 90, au ţinut foarte bine ritmul, şi eu sunt încrezător privind acest joc”.

Din declaraţiile lui Giovanni Pisano, se pare că transferul senegalezului cu paşaport italian încă nu s-a efectuat, deoarece, fiind un jucător Under 19, procedura este mai dificilă. Tocmai din această cauză a plecat de la echipă şi Pasquale Mena, el fiind minor. „Noi suntem însă o echipă omogenă, avem mulţi jucători, iar dacă băieţi ca Suru sau Telecican sunt rezerve, înseamnă că avem un lot valoros, cu concurenţă foarte mare pe posturi. Iar apropo de proceduri, Cartea Verde a lui La Vecchia abia acum a ajuns la noi, mergem la FRF cât mai repede, astfel încât acesta să fie pe bancă ori în teren sâmbătă, la meciul de la Pâncota”, a mai spus Pisano.

Sorin ROGOZpisano 2