Înţelegerea şi… pescuitul fac casă (de piatră) bună


„Primăria municipiului Caransebeş acordă Diploma de fidelitate soţilor Leiba Marcel şi Ana, pentru împlinirea a 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, începând cu 12 octombrie 1963. Felicitări!”. Aşa a sunat discursul primarului Marcel Vela, de joi, 23 ianuarie, ţinut în Aula „1 Decembrie 1918”, după care a înmânat sărbătoriţilor o diplomă, un buchet imens de flori şi un plic cu 500 de lei, din partea administraţiei locale.

Gestul Peimăriei a fost cu adevărat frumos… Nu ne-am aşteptat la aşa ceva… Iar despre cum am ajuns aici, secretul este unul singur – înţelegerea în familie. Tinerilor le transmit să înveţe, să fie cuminţi şi să se înţeleagă”, a spus Ana Leiba.

Din punctul de vedere al soţului, secretul acestei căsnicii care durează de jumătate de veac este altul: pescuitul. „Se poate pescui orice, şi aici, în paranteză fie spus, este şi o aluzie. Eu am pescuit orice. Cât despre cei 50 de ani de căsnicie, au fost aşa cum este totul – şi cu bune şi cu rele. Dar dacă există înţelegere în familie, toate merg bine, chiar dacă mai sunt şi lipsuri”, a spus Marcel Leiba.

Mădălina DOMAN