Începe Play-off-ul. Cu Caransebeşul pe primul loc!


Mama Mia Becicherecu Mic – FC Caransebeş 0-0
Ultima etapă a Ligii a III-a a programat vineri, 11 aprilie, derby-ul Seriei a IV-a, dintre ocupantele primelor două locuri, respectiv FC Caransebeş şi Mama Mia Becicherecu Mic. Meciul, care s-a disputat pe terenul echipei timişene, era important deoarece stabilea ierarhia la finalul campionatului propriu-zis, şi totodată pentru zestrea de puncte cu care cele două combatante vor intra în Play-off-ul care va începe vineri, 18 aprilie.
Pe un vânt devastator, care şi-a făcut de cap în câmpia timişeană, şi încurajaţi din tribună de numeroşi suporteri – şi aici trebuie amintit faptul că un grup de aproape 50 de fani au venit de la Caransebeş ca să-şi susţină echipa –, cele două formaţii au oferit un spectacol demn de locurile pe care le ocupă în clasament. Dacă în prima repriză fazele cu adevărat periculoase au lipsit oarecum, nu acelaşi lucru se poate spune cu privire la angajamentul fizic şi risipa de energie de care au dat dovadă atât gazdele, cât şi oaspeţii.
În prima parte, scorul a fost de 2-1 la ocazii, în favoarea gugulanilor, care puteau să înscrie prin Poiană, care a scăpat pe dreapta, a vrut să întorcă în careu, însă mingea a fost „ciupită” de un fundaş advers, şi Negoescu, care, în minutul 45, a pătruns în careu pe partea stângă, şutul său de la 12 metri fiind respins de portarul gazdelor, Rusu. Timişenii puteau deschide scorul în minutul 43, după o lovitură liberă de la 35 de metri, şutul lui Radu fiind purtat de vânt pe o traiectorie care l-a pus în dificultate pe Haidău, însă goal-keeper-ul gugulan a reuşit în cele din urmă să scoată balonul de sub bară.
Gazdele au început partea a doua în forţă, însă caransebeşenii nu doar că au reuşit să le ţină piept, dar au şi echilibrat relativ repede partida. În minutul 53, Negoescu i-a pasat la 18 metri lui Săulescu, şutul pe jos al acestuia fiind respins cu mare greutate în corner de Rusu. Lovitura de colţ executată tăiat de Suru, la bara a doua, era cât pe ce să fie trimisă în propria poartă de un fundaş timişean, însă până la urmă a ieşit un contraatac extrem de rapid şi periculos al gazdelor, Centea, scăpat pe stânga, încercând un lob din careu, însă Haidău i-a ghicit intenţia şi a reuşit să respingă.
În minutul 58, Poiană a avut o incursiune pe partea stângă, a reuşit să centreze cu toată opoziţia fundaşilor adverşi, mingea a traversat careul, până la Şandru, a cărui torpilă de la 20 de metri, care a trecut razant cu transversala porţii timişene, a smuls un suspin de uşurare din tribună. Peste doar patru minute, căpitanul caransebeşean Suru a furat o minge la centrul terenului, i-a pasat în adâncime lui Poiană, acesta a pătruns prin apărarea adversă, însă şutul său, de la 20 de metri, a fost pe direcţia portarului şi Rusu a prins.
Odată cu trecerea timpului, tensiunea din teren a devenit aproape palpabilă, ambele formaţii dorindu-şi cu înverşunare cele trei puncte puse în joc. Chiar dacă unele faulturi au fost la limita cartonaşului galben, „centralul” Denis Haidiner a reuşit să ţină jocul în frâu, fără a apela decât rareori la avertismente. În minutul 84, Magdaş i-a aşezat o minge la 18 metri lui Zurbagiu, şutul acestuia, mult peste poarta caransebeşeană, stârnind nu doar rumoare, ci şi frustrare în tribună.
Cu trei minute înainte de final, Petcu a trimis cu capul spre propriul portar, Haidău a prins mingea şi a protejat-o, fază la care Molcuţ, într-un acces de „entuziasm”, a intrat dur la goal-keeper-ul gugulan, care a necesitat îngrijiri medicale, atacantul timişean văzând cu această ocazie şi un cartonaş galben.
Cât de mare a fost dorinţa de victorie a caransebeşenilor, cărora acest egal le era suficient pentru a le asigura prima poziţie, s-a văzut din gestul lui Artean, care în minutul 89, la o fază în care balonul ieşise în aut, cerea insistent o minge de pe margine, pentru a o repune cât mai repede în joc, ca să declanşeze atacul.
Ultima fază a partidei i-a găsit în atac tot pe gugulani, Steop pătrunzând în careu, însă, deşi putea să trimită simplu pe lângă Rusu, s-a complicat la 12 metri, fiind în cele din urmă deposedat.
La final, jucătorii caransebeşeni le-au întors serviciul suporterilor, mergând la ei şi aplaudându-i pentru prestaţia excelentă avută de-a lungul întregii partide.
„A fost un meci echilibrat şi cred că, după cum s-a desfăşurat partida, rezultatul e normal şi logic. Ambele echipe au dat atât cât au putut pe acest teren care, din păcate, nu prea corespunde cu standardele impuse de Liga a III-a, dar, încă o dată, felicit băieţii pentru că au reuşit să se adapteze condiţiilor de joc şi, repet, a fost un rezultat echitabil. Urmează Play-off-ul, în care fiecare meci va fi ca o finală. Eu cred că pornim cu prima şansă, suntem şi pe primul loc şi, la final, Caransebeşul va fi echipa care va promova, pentru că avem condiţii pentru a evolua în Liga a II-a, lumea din oraş şi domnul primar Marcel Vela îşi doresc să promovăm şi la fel şi noi, staff-ul tehnic, precum şi jucătorii, dorim acest lucru. Iar partidele din Play-off le vom disputa pe Stadionul CFR, din Parcul Teiuş”, a delcarat, după meci, antrenorul echipei caransebeşene, Iosif Rotariu.
Mama Mia Becicherecu Mic: Rusu, Miheţ, Hodiş (min. 75, Molcuţ), Telescu, Toma, Zurbagiu, Radu, Luţă, Centea (69, Negruţ), Silaghi (82, Magdaş), Toma; rezerve: Culda, Hecsko, Tăbăcaru, Postolache. Antrenori: Sorin Bălu, Narcis Petre.
FC Caransebeş: Haidău, Săulescu (75, Constantinescu), Goşa, Petcu, Ionescu, Şandru, Suru, Artean, Negoescu (82, Artimon), Poiană, Vlăduţi (63, Steop); rezerve: Laurenţiu, Dubei, Roiu, Gheju. Antrenor, Iosif Rotariu.
A arbitrat la centru Denis Haidiner (Hunedoara), asistat la cele două linii de Marius Pavăl (Simeria) şi Cristian Petreanu (Deva).
Observatori: Dorin Nicşa (Hunedoara) şi Marian Salomir (Cluj-Napoca).
Rezultatele etapei a XXII-a, de vineri, 11 aprilie: FC Hunedoara – ACFM Gloria Reşiţa 5-0; Mama Mia Becicherecu Mic – FC Caransebeş 0-0; Jiul Rovinari – Muncitorul Voinţa Lupac 0-1; Millenium Giarmata – Pandurii II Tg. Jiu 1-3; Ştiinţa Turceni – Vulturii 2009 Lugoj 1-1.
Vineri, 18 aprilie, este programat primul meci din Play-off, în această etapă FC Caransebeş întâlnind, pe teren propriu, pe Stadionul CFR din Parcul Teiuş, de la ora 17, pe Vulturii Lugoj.
Sorin ROGOZ