Încă trei traficanţi de droguri din Caransebeş, trimişi în judecată de procurorii DIICOT


Numai în ultimul an, opt tineri din Caransebeş şi din Oţelu Roşu au fost condamnaţi pentru trafic de droguri. Recent, procurorii de la Crimă Organizată au trimis în judecată alţi trei bărbaţi, pentru infracţiuni de trafic de cannabis. Paradoxal, cultura acestora a fost distrusă de… începerea lucrărilor la Şoseaua de centură a municipiului Caransebeş. Ei au intrat în vizorul anchetatorilor după ce unul dintre ei a fost audiat ca martor în procesul traficanţilor de la clubul „Million” şi din zona restaurantului „Nord”. (S. Berger)

În ultimul an, opt tineri din Caransebeş şi Oţelu Roşu au fost condamnaţi pentru trafic de droguri, ceea ce face din capitala gugulanilor un adevărat fief al consumatorilor şi dealerilor de substanţe interzise. Recent, procurorii DIICOT au identificat şi trimis în judecată pentru trafic de cannabis alţi trei tineri. Este vorba despre Cristian Cătuţă şi de fraţii Cornel şi Dorin Mateescu, despre care existau informaţii că vând droguri, în special în Caransebeş. În mai multe rânduri, aceştia au plasat droguri de risc investigatorilor sub acoperire şi, susţin surse apropiate anchetatorilor, aveau o cultură de cannabis care a fost compromisă odată cu începerea lucrărilor la Centura ocolitoare a oraşului.
Cei trei sunt judecaţi în stare de libertate şi au toate şansele să scape cu pedepse cu suspendare, aşa cum Tribunalul Caraş-Severin a aplicat şi în cazul traficanţilor de la clubul „Million” şi din zona restaurantului „Nord”.
Cristian Cătuţă şi fraţii Cornel şi Dorin Mateescu, cărora drumarii le-au compromis cultura de cannabis în momentul în care au demarat lucrările la Şoseaua de centură a Caransebeşului, au intrat în atenţia procurorilor de la Crimă Organizată după ce unul dintre ei a fost audiat ca martor în dosarul traficanţilor de la „Million” şi din zona restaurantului „Nord”. Este vorba despre tinerii Ioan Andrei, Alexandru Ioja, zis „Geană”, şi Ion Librimir, zis „John”. Aceştia au avut o atitudine sinceră în faţa instanţei, au colaborat cu organele de anchetă şi au primit pedepse cu suspendare, în timp ce Cătuţă, Cornel şi Dorin Mateescu au ajuns şi ei în sala de judecată. În luna martie a anului trecut, procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională organizată specializată în traficul de droguri. Fraţii Stănescu, Daniel Berari, Daniel Băran, Sergiu Valentin Todor, Nicolae Căpâlnean şi Latinca Jurca au fost cu toţii condamnaţi, iar unii dintre ei au mărturisit că pe raza oraşului mai sunt şi alţi „vânzători de iluzii”.
Sonia BERGER