Impresiile Anei


Impresiile sunt acele efecte lăsate în conștiința omului de lucruri sau de întâmplări din jurul lui.

În volumul „Impresii“, apărut la Editura InfoRapArt, Galați, la începutul anului 2019, Ana-Cristina Popescu a adunat impresii din experiențele sale, din locurile pe unde a trecut, din cadrul evenimentelor la care a participat. A adunat publicistică prezentând unele manifestări la care a luat parte, ca de pildă o lansare de carte, prin materialul publicat cu titlul „Pendulând între știință și impostură“, în care vorbește despre unele dintre volumele scriitorului Radu Paraschivescu, sau a adunat cronică literară, fiind impresionată de câte o carte a unui scriitor contemporan – „În căutarea adevăratei primăveri“, a adunat editoriale publicate inițial în jurnale, pentru a evidenția atitudinea sa față de realitatea socială, respectiv „Tot țăranul român, săracul! “, dar și proză scurtă și eseuri.

Prozele scurte din volum sunt adevărate poeme în proză. Ele vorbesc fie despre jocul acestei vieți – „Și totul e un joc “, fie despre dans – „În pași de dans“, fie despre niște emoții puternice – „În pântecele chitului“ sau „Păsări negre“, „Răsăritul“.

Volumul „Impresii“, al scriitoarei caransebeșene Ana-Cristina Popescu, curge lin, prin slovele alese cu dibăcie, și cu siguranță va atrage atenția cititorilor.

Bianca METEŞ