Viteza care ucide tineri


Un grav accident de circulație, în care au fost implicate două autoturisme și în urma căruia trei tineri și-au pierdut viața, iar două persoane au ajuns la spital, s-a produs în cursul dimineții de marți, între localitățile Topleţ şi Băile Herculane.

În urma verificărilor s-a stabilit că un tânăr de 21 ani, din judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pe DN 6, pe raza localităţii Topleţ, din direcţia Orşova spre Băile Herculane, pe fondul vitezei excesive, într-o curbă la dreapta, a derapat, și a pătruns  pe contrasens, intrând în coliziune laterală cu un microbuz care tracta o remorcă. Microbuzul era condus regulamentar de un bărbat de 25 ani, de asemenea din judeţul Mehedinţi, din direcţia Băile Herculane spre Orşova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Cecilia Dăneț.

În urma accidentului, conducătorul auto de 21 ani şi două pasagere din autoturismul înmatriculat în Bulgaria, una cu vârsta de 15 ani, aflată pe locul din dreapta-faţă, şi una de 27 de ani, de pe bancheta din spate, au decedat pe loc. O altă persoană, în vârstă de 16 ani, aflată pe bancheta din spate a aceluiaşi autoturism, a fost rănită grav, iar conducătorul microbuzului a suferit răni ușoare. Cei doi răniți au fost transportați la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu-Severin. (B. Naum)