Gloria se câştigă greu…


Scorilo-Autocatania Caransebeş – Gloria CTP Arad 1-0 (1-0)

În cadrul etapei a XIX-a a Seriei a V-a a Ligii a III-a, Scorilo-Autocatania Caransebeş a întâlnit, pe teren propriu, formaţia Gloria CTP Arad, meciul încheindu-se cu scorul de 1-0 în favoarea gazdelor, golul fiind înscris de Patrona, în minutul 8. A fost o victorie muncită a ,,driverilor” din Balta Sărată, deoarece oaspeţii nu doar că au venit hotărâţi să ia puncte la Caransebeş, dar şi-au şi pus intenţiile în practică, astfel că în ultima parte a jocului au avut mai multe ocazii de a egala. În etapa viitoare, băieţii antrenaţi de Ion Ibric vor avea un meci greu acasă, cu CFR Simeria. (S. Rogoz)

Cel de al doilea meci al zilei de sâmbătă, 26 martie, în ordinea disputării, le-a pus faţă în faţă pe Scorilo-Autocatania şi pe Gloria CTP Arad, într-un joc contând pentru etapa a XIX-a a Seriei V-a a Ligii a III-a. Teoretic, se anunţa un meci fără prea mari emoţii pentru ,,driverii” din Balta Sărată, având în vedere că oaspeţii ocupau poziţia a XI-a în clasament, în timp ce gazdele erau ,,pe val”, venind după o victorie obţinută cu 4-2 în deplasare, la Becicherecu Mic.

Nici n-a început bine meciul, că Văcărescu, rămas singur la 12 metri de poarta arădeană, a prins un voleu frumos, replica goal-keeper-ului Bujor fiind pe măsură, acesta respingând cu o paradă spectaculoasă în corner. Oaspeţii – o echipă, de altfel, bine sudată şi aşezată eficient în teren – şi-au arătat intenţiile, deloc defensive, prin Rus, care, în minutul 5, a tras de la 18 metri, însă Vulpescu a plonjat şi a reţinut de la rădăcina barei. Scorul a fost deschis în minutul 8, în urma unei lovituri libere de la 20 de metri, dictată după un fault asupra lui Tică. Feneş a centrat în careu, în zona punctului cu var, de unde Patrona a reluat cu capul în plasa porţii lui Bujor.

Imediat după primirea golului, oaspeţii au ieşit la joc, în căutarea egalării, însă lupta s-a dat mai mult la mijlocul terenului, fazele de poartă putând fi numărate pe degete. Astfel, în minutul 17, unul dintre cei mai periculoşi jucători ai arădenilor, Copil, a executat o lovitură liberă de la 18 metri, mingea trecând foarte aproape de poarta apărată de Vulpescu. În prima repriză ar mai de notat lovitura liberă de la 35 de metri, din minutul 23, executată de Feneş peste poartă, şi faza din minutul 27, când Tică l-a angajat bine, cu capul, pe Neagu, şutul frumos al acestuia, din marginea careului, trecând la câţiva centimetri peste transversală.

În ciuda fazei din primul minut al reprizei secunde, când şutul lui Feneş, din lovitură liberă de la 25 de metri, a fost blocat spectaculos de Bujor, oaspeţii au ieşit de la cabine hotărâţi să plece măcar cu un punct de la Caransebeş, aflându-se, în unele momente, cu fundaşii la centrul terenului. În minutul 61, după un un-doi între Rus şi Toc, acesta din urmă a finalizat cu un şut pe jos, de la 16 metri, însă Vulpescu s-a întins şi a reţinut de lângă bară. O fază identică cu cea din care s-a înscris golul s-a petrecut în minutul 62, atunci când centrarea din corner a lui Feneş a fost reluată cu capul de Patrona, însă mingea a trecut puţin pe lângă poartă.

Oaspeţii au mai pus în pericol poarta caransebeşeană în minutul 65, însă centrarea de pe dreapta a lui Negru nu a putut fi ajunsă de Suru. Acelaşi Suru s-a aflat din nou în faţa golului egalizator două minute mai târziu, când a ,,şters”, de la numai 4 metri, un balon centrat de pe partea dreaptă. Tot Suru – cel mai penetrant om al arădenilor, în a doua repriză – a scăpat singur, în minutul 79, însă mingea lobată peste Vulpescu, ieşit în întâmpinare, a trecut şi peste poartă, pentru ca, peste numai un minut, tot el să pătrundă în careu pe dreapta, şutul său, de la 12 metri, fiind prins de portarul caransebeşean. Ultima ocazie a meciului a aparţinut gazdelor, prin Coman, care l-a deposedat la 20 de metri pe Manea, a pătruns lateral în careu, însă încercarea sa de lob, de la 9 metri, a fost respinsă, cu un reflex de zile mari, de către Bujor.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Patrona, Ov. Bălan, Românu, Epure (Ciobanu), Ţimbota, Păvălan (Grigorie), Feneş, Văcărescu (R. Dumitru), Neagu, Tică (Coman); rezerve: Socaci, Şt. Bălan, Porcescu. Antrenor, Ion Ibric.

Gloria CTP Arad: Bujor, Draia, Manea, Dubeştean, Filaret, Sălăjan, Ban, Toc (Suru), Copil, Rus (Hulbăr), Negru; rezerve: Barabaş, Goldiş, Negrea, Popa, Bistrian. Antrenor, Leontin Pinţa.

A arbitrat la centru Sergiu Hristea (Timişoara), asistat la cele două linii de Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Andrada Aloman (Timişoara).

Observatori: Luis Moisescu (Dr. Tr. Severin) şi Dan Băjenescu (Timişoara).

Cosmin CRÂNGANU