Viitorul turismului cărăşean – drumurile private


Prezent, la sfârşitul săptămânii trecute, la Buziaş, la o reuniune a tinerilor oameni de afaceri liberali din zona de vest, Marcel Vela, vicepreşedintele PNL, a declarat că obiectivele turistice din Caraş-Severin ar fi şi mai atractive pentru turiştii timişoreni dacă aceştia ar avea la dispoziţie un drum express spre zone precum Muntele Mic, Semenic, Trei Ape, Brebu, Gărâna sau Văliug, soluţia fiind un parteneriat public-privat.

Primarul municipiului Caransebeş este de părere că, decât să meargă pe un drum public plin de gropi, turiştii ar fi dispuşi chiar şi să plătească o taxă pentru a ajunge mai repede la destinaţia dorită. „Puteţi face o investiţie regională – să legaţi Timişoara de Muntele Mic sau Trei Ape printr-un drum cu taxă de acces. Practic, ar fi un drum care urmează să fie construit de Stat împreună cu un investitor, se percepe o taxă, apoi o perioadă este exploatat de un privat, urmând să rămână apoi în proprietatea Statului, care va scoate profit din el”, a spus Marcel Vela.

Edilul municipiului Caransebeş a adăugat că liberalii au promovat de fiecare dată parteneriatele public-private pe proiecte naţionale şi regionale, mai ales în ceea ce priveşte infrastructura rutieră, şosele, drumuri naţionale, judeţene şi turistice, sau autostrăzi. (S. Berger)