Fotbal pe pârtie, la Lupac


muncitorul caransebes 8Muncitorul Reşiţa – FC Caransebeş 4-0 (3-0)

Cu o întârziere de o oră – 16 în loc de 15 –, răstimp necesar brigăzii de arbitri pentru a lua o hotărâre în privinţa oportunităţii jucării partidei sau a amânării acesteia cu 24 de ore, vineri, 15 martie, pe stadionul de la Lupac s-a disputat meciul dintre Muncitorul Reşiţa şi FC Caransebeş, contând pentru etapa a XV-a a Ligii a III-a, Seria a IV-a. Pe un frig pătrunzător şi o ninsoare care nu contenit nicio secundă, jocul a început cu o dominare agresivă a „gazdelor” – deoarece este ştiut că Muncitorul dispută meciurile pe teren propriu la Lupac –, prima fază de poartă purtând semnătura ex-caransebeşeanului Ţimbota, care, în minutul 4, a reluat de la 8 metri, la colţul scurt, centrarea venită de la Cârmaci, însă Cioloca a reuşit să respingă.

Scorul a fost deschis repede, după o fază petrecută în minutul 9, când Bârsanu a centrat de pe stânga, mingea a ajuns la Bobină, care şi-a aşezat-o la 17 metri, şutul său plasat, sub bară, nedându-i lui Cioloca nicio şansă să intervină. Goal-keeper-ul caransebeşean a avut o paradă spectaculoasă în minutul 17, atunci când a reuşit să devieze în transversală şutul de la 20 de metri expediat de Vasiliu. Acelaşi Vasiliu a obţinut o lovitură liberă câteva minute mai târziu, când a fost faultat de Suru, la 22 de metri, însă şutul pe jos al lui Dobre a fost prins de Cioloca.

Reşiţenii şi-au majorat avantajul în minutul 31, dintr-un penalty dictat de „centralul” Mircea Ardelean după un fault comis de Dodoacă asupra lui Avramovici, în suprafaţa de pedeapsă, transformat de Fara, care a tras în stânga lui Cioloca, deşi gugulanul ghicise colţul.

În minutul 38, Bobină putea majora scorul, însă torpila sa, la colţul lung, a trecut puţin pe lângă poarta gugulană. Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 41, după o lovitură liberă de pe partea stângă, executată de Dobre, mingea a ajuns la Cârmaci, care, de la 14 metri, a trimis puternic în dreapta lui Cioloca.

La scorul de 3-0, gugulanii nu mai aveau ce pierde, aşa că au abordat partea a doua a întâlnirii cu mai mult curaj şi cu mai multă agresivitate în joc. Astfel, în minutul 53, Balmău a fost faultat la 20 de metri, lovitura liberă bătută plasat, în stânga lui Giurcanu, de către Suru, fiind reţinută în cele din urmă de portarul reşiţean.

În minutul 85, reşiţenii au rămas în zece oameni, după ce Sturzu a văzut al doilea cartonaş galben, ca urmare a unui fault comis asupra lui Beucă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 90, după o pătrundere pe dreapta a lui Popescu, centrarea acestuia fiind reluată cu latul, de la 8 metri, de Fara, sub bara porţii gugulane.

Muncitorul Reşiţa: Giurcanu, Rarinca, Dobre, Beică, Bârsanu, Avramovici (46, Sturzu), Vasiliu, Cârmaci (89, Boltaşu), Ţimbota (71, Loba), Bobină (63, Popescu), Fara; rezerve: E. Lolea, Firiţeanu, Cărăgin. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan, Ion Roman.

FC Caransebeş: Cioloca, Beucă, Dodoacă, Matei, Ticană (70, Lepa), Suru (60, Owo), Ganea (89, Dragu), Doman, Şandru, Balmău, Porcescu (62, Văcărescu); rezerve: Vulpescu, Morar. Antrenori: Vasile Mănescu, Marius Dulca.

Mai multe amănunte, precum şi declaraţiile celor doi antrenori, pe marginea mingilor aruncate de caransebeşeni peste gardul stadionului, în apă, puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care apare pe piaţă joi, 21 martie.