Oţelu Roşu, pe primul loc


otelu rosu lupac 2Sâmbătă, 16 martie, pe Stadionul „Vichente Birău” s-a disputat derby-ul Ligii a IV-a, dintre Metalul Oţelu Roşu şi Voinţa Lupac, meci contând pentru etapa a XX-a. Întâlnirea era cu atât mai importantă cu cât cele două echipe erau despărţite în clasament de un singur punct, în cazul victoriei gazdelor, Metalul detronând liderul şi instalându-se pe o poziţie pe care o ţinteşte de multă vreme.

Seria ocaziilor a fost deschisă în minutul 3, de Şt. Bălan, al cărui şut de la 20 de metri a fost reţinut de lângă bară de Petruţ. Peste două minute, Neagu a dat o pasă peste apărarea oaspeţilor, însă lui Bădeţ i-au lipsit câţiva centimetri pentru a putea agăţa balonul care, în cele din urmă, a poposit în braţele lui Petruţ. Acelaşi Bădeţ a fost protagonistul fazei din minutul 8, când a tras puternic din careul oaspeţilor, însă Petruţ a reuşit să respingă.

În continuare, meciul nu a fost foarte spectaculos, ocaziile au lipsit, însă jucătorii s-au remarcat prin angajament, pe un teren greu, pe care mingea a fost extrem de dificil de controlat, dar care a favorizat alunecările care au dus la câteva accidentări pe parcursul partidei. A fost o dispută între două echipe sensibil egale valoric, Lupacul lăsând impresia că a venit „la egal”, ceea ce ar explica perioadele lungi în care gazdele erau cu toţi jucătorii, mai puţin Grecu, în jumătatea adversă.

În minutul 21, spiritele s-au inflamat, la o fază la care gazdele au cerut penalty, la un henţ în careu al lui Mozici, însă arbitrul de centru, Constantin Stamatoiu, a lăsat jocul să curgă.

Repriza secundă a debutat cu o gafă a lui Petruţ, care, în minutul 50, a degajat din colţul careului mic, însă mingea a ajuns la Slătaru, mijlocaşul Metalului a oprit-o şi, fără să stea prea mult pe gânduri, a trimis-o, de la 35 de metri, spre poarta oaspeţilor, goal-keeper-ul Voinţei reuşind să o prindă după un plonjon disperat.

În minutul 79, Negrei a avut o pătrundere impetuoasă pe partea stângă şi, intrat în careu, a fost oprit prin fault de Mozici, „centralul” Stamatoiu dictând lovitură de pedeapsă. Penalty-ul a fost transformat de Neagu, care a tras în stânga portarului, Petruţ alegând celălalt colţ.

După primirea golului, oaspeţii s-au aruncat în atac, reuşind câteva faze bune, cea mai periculoasă fiind cea din minutul 88, atunci când Creţan a intrat în careu pe partea stângă, a şutat puternic, Grecu a parat, dar mingea, care se îndrepta spre poartă, a fost respinsă în ultimul moment de Negrei.

Scorul final a fost stabilit în cel de al doilea minut, din cele patru, de prelungiri, dictate de Constantin Stamatoiu, pe un contraatac în care Neagu şi Bădeţ au scăpat singuri de la centrul terenului, faza fiind finalizată cu un şut năprasnic al lui Neagu, care, de la 12 metri, l-a executat pe Petruţ, aducând nu doar liniştea, ci şi o imensă bucurie pe banca gazdelor.

Mai multe amănunte legate de acest meci puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea joi, 21 martie.