„Flash mob” la Caransebeş, sau sportul ca o bucurie


Peste 50 de elevi de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş au luat parte la o acţiune de tipul „flash mob”. Aceasta reprezintă o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanţii efectuând o anumită acţiune neobişnuită de dans pentru o durată scurtă de timp, pentru a transmite un anumit mesaj, după care grupul se împrăştie.

În urbea de pe Timiş şi Sebeş, demonstraţiile de dans spontan au avut loc în două locaţii diferite din Centrul Civic, şi anume Piaţa Revoluţiei, în faţa imobilului Primăriei, şi în Piaţa „General Ioan Drăgălina”. Pentru aceasta, tinerii caransebeşeni s-au echipat corespunzător, dar s-au şi mascat şi machiat. La finalul prestaţiilor lor, dansatorii au primit felicitările şi aplauzele trecătorilor din Centrul Civic, oameni care s-au şi oprit să fotografieze şi să filmeze momentele inedite.

Elevii de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” au pregătit cu deosebită atenţie aceste manifestări spontane sub coordonarea liderilor Clubului „Impact-Vox”, Mihaela Pral, Daniela Fara şi Alexandra Nicolau.

În fapt, activităţile în cauză se derulează sub genericul „Fii activ, fii sportiv”, proiect în cadrul căruia a mai fost organizată o întâlnire între sportivii de performanţă şi elevii din localitate, precum şi un concurs sportiv cu probe distractive la care au luat parte echipe din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Aceste evenimente au avut loc la instituţia de învăţământ preuniversitar, în data de 24 martie, în sala de sport.

Considerăm că tinerii din ziua de azi nu sunt organizaţi eficient să facă sport, educaţia fizică fiind deosebit de importantă şi sănătoasă, iar noi ne-am gândit să-i atragem spre acest domeniu prin modalităţi distractive, atât pe tineri cât şi pe adulţi”, a declarat managerul de proiect Raluca Semenescu, elevă a Colegiului Naţional „C.D. Loga”.

Ne-am pregătit coregrafia pentru reuşita momentelor de «flash mob» prin întâlniri şi repetiţii zilnice în diferite clase, iar ulterior am executat dansurile pe holuri şi în curtea colegiului. Au participat foarte mulţi elevi la aceste momente şi toţi au fost deosebit de încântaţi”, a spus şi coordonatorul de dansuri din cadrul proiectului, eleva Ionela Moţi.

Sperăm ca aceste activităţi spontane şi inedite să fie bine primite de către comunitatea caransebeşeană. Este un mod constructiv de a-şi consuma copiii energia şi de a se apropia de sport. Evident, nu vizăm sportul de performanţă, ci necesitatea de a se reintroduce educaţia fizică în viaţa tinerilor, atât pentru binele organismului, cât şi pentru socializare”, a adăugat şi liderul Clubului „Impact-Vox”, Mihaela Pral. 

Mai trebuie adăugat şi faptul că aceste activităţi s-au derulat datorită faptului că elevii caransebeşeni de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” au câştigat recent o competiţie naţională, primind o mică finanţare. Concursul s-a desfăşurat în organizarea Fundaţiei „Noi Orizonturi”, această iniţiativă fiind parte a proiectului denumit „Conectează-te la comunitate”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Vasi POPESCU