Victorii simetrice în play-out


Sâmbătă şi duminică, Banatul Caransebeş a disputat în Sala Polivalentă „Victoria” din Pipirig primele două partide contând pentru play-out-ul Diviziei A1, care vizează rămânerea în primul eşalon al voleiului românesc, în compania echipei VCM LPS Piatra Neamţ. În prima seară, gugulanii s-au impus cu scorul de 3-1 (25-23, 25-22, 21-25, 25-17).

După ce în primele două seturi caransebeşenii au jucat bine şi exact, în actul al treilea ei s-au relaxat, permiţându-le astfel oaspeţilor să reintre în joc. În setul patru, tehnicianul bulgar Dimitar Pangarov i-a introdus în teren pe Schiesz şi Aleksic, contribuţia lor la adjudecarea celui de al patrulea parţial fiind una determinantă, gugulanii câştigând cu 25-18, respectiv 3-1 per total.

În cel de-al doilea joc, de duminică, 22 martie, caransebeşenii au continuat cu succes lupta la fileu împotriva grupării nemţene. A fost un joc mai echilibrat decât cel precedent, care a fost decis în urma concentrării şi lucidităţii superioare de care au dat dovadă gazdele. Prin urmare, la finalul partidei, aceştia au învins în patru seturi: 25-19, 25-23, 22-25, 32-30.  

La ambele meciuri, în tribune au luat parte reprezentanţi ai administraţiei locale, printre care s-au numărat primarul Marcel Vela, viceprimarul Filip Strejariu şi city-managerul Nicolae Borcean, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ilie Iova.

Turul al doilea din play-out va avea loc în municipiul Piatra Neamţ, în zilele de 28 şi 29 martie. Pentru a rămâne în primul eşalon voleibalistic al ţării, caransebeşenii trebuie să câştige o singură partidă în compania grupării adverse antrenate de tehnicianul Dan Gavril. În caz de egalitate, urmează să aibă loc şi jocul decisiv, cel cu numărul 5, din turul al treilea al play-out-ului. Partida se va disputa la Caransebeş, la Sala Polivalentă „Victoria” din cartierul Pipirig, în data de 2 aprilie. 

Vasi POPESCU

Foto: Miruna MIHANCEA