Centrul civic se pregăteşte de vară


Pentru că primăvara a început să-şi facă simţită prezenţa şi în ideea de a oferi, ca şi în anii trecuţi, caransebeşenilor posibilitatea de a se relaxa într-un cadru cât mai plăcut, municipalitatea a demarat procedurile în vederea închirierii teraselor sezoniere şi a chioşcurilor care vor funcţiona în zona centrală. Astfel, administraţia locală a stabilit deja tarifele pentru închirierea acestora şi a scos la licitaţie amplasamentele.

Conform unei Hotărâri aprobate de aleşii municipali în recenta şedinţă de Consiliu local, cele mai scumpe locaţii vor fi în zona cuprinsă între străzile Libertăţii, Horea, Nicolae Bălcescu, Piaţa General Dragalina, C.D. Loga, Halici, Ardealului, Calea Orşovei şi străzile adiacente. Pentru aceste amplasamente, comercianţii vor trebui să plătească 5 euro/mp/lună pentru terase, şi 10 euro/mp/lună pentru chioşcuri.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, şi în acest an, în zona Centrului civic vor fi amplasate şapte terase, trei dintre acestea fiind deja ocupate. Tarifele sunt valabile doar pentru perioada de sezon, în timp ce pentru lunile ianuarie-martie şi octombrie-decembrie acestea sunt reduse cu 70 la sută. (B. Meteş)