,,Fetelor” de pe Calea Timişorii le-a sărit ,,SIGURANŢA”


În perioada 26-28 februarie, la nivel naţional s-a desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, intitulată „SIGURANŢA”. Acţiunea a fost organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, cu sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Oficiul Român pentru Imigrări.

Au fost efectuate controale atât în mediul rural, cât şi urban, în toate mediile şi zonele de interes operativ, scopul acţiunii fiind creşterea siguranţei cetăţeanului, diminuarea fenomenului infracţional, creşterea autorităţii Poliţiei şi asigurarea respectării legii prin organizarea de acţiuni specifice, punctuale.

Au fost desfăşurate acţiuni pe linie de Ordine publică, Poliţie rutieră, Investigaţii criminale, Investigare a fraudelor, Poliţie transporturi, Arme, explozivi şi substanţe periculoase, Trafic de migranţi, dar şi pe alte domenii.

Astfel, acţiunea a debutat în noaptea de 26/27 februarie, la ora 22, la ea participând 267 de poliţişti, 24 de jandarmi, 6 poliţişti de frontieră, doi lucrători O.R.I. şi 13 alte cadre. Pe raza judeţului au fost desfăşurate 77 de acţiuni, dintre care 36 pe linie de Ordine publică, 12 pe linie Economică, 17 pe linie de Investigaţii criminale şi 12 de altă natură.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice, au fost descoperite 17 infracţiuni, dintre care 8 au fost surprinse în flagrant. 7 infracţiuni au fost de natură economico-financiară, iar două de natură judiciară, fiind cercetate 7 persoane. În timpul celor cinci ore în care s-a desfăşurat acţiunea, au fost aplicate 132 de contravenţii, în valoare totală de 32.630 de lei.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, insp. Adriana Beţa, în Caransebeş, efectivele Poliţiei Municipiului au depistat, pe Calea Timişorii din localitate, pe L. Dorina, R. Ana-Flavia, R. Anuţa-Monica şi G. Nicoleta, toate din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, care atrăgeau persoane de sex masculin în vederea întreţinerii de raporturi sexuale în scopul obţinerii de foloase materiale. Cele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei şi au fost sancţionate în conformitate cu Legea 61/1991, republicată.

De asemenea, a fost identificată D. Daniela, administrator la o societate comercială din municipiu, care nu a înregistrat în contabilitatea firmei veniturile obţinute în urma activităţii de transport în regim de taxi, fiind identificate înscrisuri cu caracter de contabilitate dublă. Asupra celei în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, conform art. 9, lit. b şi e, din Legea 241/2005.

De remarcat, însă, că pentru R. Ana-Flavia şi R. Anuţa-Monica sancţiunea aplicată nu a însemnat nimic, cu atât mai mult, cu cât acestea nici nu intenţionează să achite vreodată amenda. Drept dovadă, a doua seară, mai exact în noaptea de sâmbătă spre duminică, ele, însoţite de A. Delia-Narcisa şi C. Daniela, au fost surprinse de poliţişti în timp ce făceau ce ştiu ele mai bine: ademeneau bărbaţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu scopul obţinerii de foloase materiale.

Carmen SENCO