Felix Borcean vrea să cheltuiască toţi banii


Primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a vorbit într-o recentă conferinţă de presă despre planurile pe care administraţia locală le are în vedere pentru acest an. Pentru că există un excedent bugetar de anul trecut, 1.119.000 de lei primiţi din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, edilul a afirmat că vrea să cheltuiască banii atât pe proiectele restante din anii trecuţi, cât şi pe cele pe care intenţionează să le demareze în 2019.

Nu am crezut că lucrurile se mişcă chiar atât de greu, nici în domeniul proiectelor europene, nici în cel al investiţiilor proprii. E o mare lentoare şi birocraţie, chiar şi dacă avem disponibil financiar. Durează foarte mult perioadele de avizare, de obţinere a aprobărilor pentru unele proiecte, de studii de fezabilitate şi aşa mai departe, dar sper ca anul acesta să demarăm proiectul extinderii reţelei de gaz, să începem măcar, deşi noi dorim să şi finalizăm faţada Colegiului Naţional «C.D. Loga», mai sunt câteva proiecte europene care sunt aprobate, ele fiind depuse, pentru care vin tot felul de clarificări… Sunt câteva proiecte importante, cum ar fi cel legat de iluminatul public… Cu acest excedent, investiţiile vor fi puţin mai mari decât anul trecut, dar trebuie văzută mai întâi şi partea de salarii, de normele de hrană care au apărut, tichete de vacanţă, de asemenea Poliţia locală doreşte normă de hrană… Trebuie să studiem. În mare, nu e diferenţă faţă de anul trecut”, a spus edilul municipiului.

Felix Borcean a adăugat că trebuie, totodată, făcuţi câţiva paşi şi în ceea ce priveşte construirea noului spital. „Mi-ar părea rău ca eu să iniţiez un asemenea proiect şi cineva să vină după mine şi să zică nu e bine, avem spital şi mergem în continuare cu el. Cred că e necesar un nou spital la Caransebeş, iar auditul care se desfăşoară acum acolo îmi întăreşte convingerea aceasta”, a mai spus edilul municipiului.

Sonia BERGER