La Episcopie a fost aleasă Şcoala!


Sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeş a găzduit, recent, sesiunea festivă de încheiere a Proiectului „Alege Şcoala!”, eveniment la care au fost de faţă preoţi şi copii implicaţi în proiect, reprezentanţi ai „World Vision România”, echipa de formatori şi coordonatori, precum şi membrii Biroului de cateheză din cadrul Sectorului cultural al Episcopiei Caransebeşului.
Sesiunea a fost moderată de părintele consilier mitropolitan Sorin Lungoci şi a constat în prezentarea filmului privind Proiectul „Alege Şcoala!”, realizat de Trinitas TV, prezentarea la nivel macro, precum şi o prezentare sintetică la nivel de eparhie a realizărilor din cadrul Proiectului. La final, au luat cuvântul beneficiarii Proiectului „Alege Şcoala!” şi reprezentantul „World Vision România”.
Acest proiect a debutat în Episcopia Caransebeşului în luna septembrie 2010 şi s-a derulat cu binecuvântarea Preasfinţitului Lucian. Beneficiari au fost 85 de parohii, 85 de preoţi şi profesori, precum şi 765 de copii din cele 85 parohii. (M. Doman)