Felix Borcean vrea camere de supraveghere în tot oraşul


Zilele trecute, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a convocat la o discuţie șefii Poliției Municipiului, Poliției Locale și pe cel al Transal Urbis, subiectele întâlnirii, semnalate de cetățeni, fiind scandalurile nocturne din cartierele municipiului, consumul de droguri, prostituția, existenţa cerșetorilor și a aurolacilor, precum și curățenia din oraş.

Edilul a luat în calcul şi o eventuală colaborare cu Jandarmeria, dacă lucrurile se vor agrava. „În ceea ce privește curățenia, care în general nu ridică probleme majore, există câteva situații pe care le-am discutat cu directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, şi mă refer la intrarea în Pipirig sau în cartierul Nord, unde se impune suplimentarea numărului de măturători. Fac un apel și la spiritul civic al caransebeșenilor să nu mai arunce resturi menajere sau deșeuri din construcții în zonele care nu sunt destinate pentru așa ceva”, a spus Felix Borcean.

Primarul a fost informat şi asupra faptului că 20 de cadre de la Poliția Muncipiului Caransebeș sunt angrenate în activități care nu vizează neapărat siguranța locuitorilor oraşului, fiind concentrați în zonele cu trafic de migranți de la frontieră.

Felix Borcean a adăugat că, pentru combaterea fenomenelor antisociale, administraţia locală va face demersurile necesare pentru ca, de la anul, să fie bugetat un sistem de camere de luat vederi care vor fi amplasate în toate zonele municipiului.

O primă acţiune în acest sens a avut loc în noaptea de luni spre marţi, când edilul, însoţit de oameni ai legii, a efectuat o serie de controale în „zonele sensibile” ale municipiului.

Bogdan NAUM