Felix Borcean: „Suspendarea activităţii la piaţă a fost o măsură absolut pertinentă și necesară” 1După suspendarea, pe durata Stării de urgență, a activităţii comerciale în incinta Pieței Gugulanilor, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, precum și a firmelor care desfășoară activități de servicii funerare, ca urmare a adoptării Hotărârii Nr. 7 din 22 martie a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Caransebeş, în faţa Primăriei a avut loc luni un protest al celor care îşi valorifică produsele în respectivul spaţiu comercial.
Ca urmare a acestei acţiuni, primarul municipiului, Felix Borcean, care este şi preşedintele acestui comitet, a postat pe Facebook următorul mesaj: „Mă văd nevoit să fac unele precizări privind situația de astăzi, creată în fața Primăriei municipiului Caransebeș, de unii cetățeni, producători și/sau așa-ziși producători, comercianți în Piața Gugulanilor, veniți să protesteze «spontan» împotriva unei măsuri luate ieri de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență.
Suspendarea activității comerțului la tarabele din piață a fost o măsură luată cu cvasiunanimitate de voturi pentru, existând doar un vot împotrivă și o abținere, din cca. 35 de persoane, și a fost dezbătută aproape o oră, cu argumente pro și contra.
Consider și considerăm că este o măsură absolut pertinentă și necesară în actualul context al Stării de urgență pe care, cu toții, o traversăm.
Evident că e nemulțumitoare pentru comercianți, dar pentru noi, în momentul de față, primează SIGURANȚA ȘI SĂNĂTATEA CETĂȚENILOR, A CARANSEBEȘENILOR, piața fiind o zonă foarte circulată și aglomerată.
Orice alte argumente, de orice altă natură, pălesc în fața ASIGURĂRII SIGURANȚEI ȘI PROTECȚIEI CETĂȚENILOR, INCLUSIV A COMERCIANȚILOR/ PRODUCĂTORILOR.
Cu riscul de a părea o măsură nepopulară pentru unii, mai mult decât orice, ne dorim, cel puțin pentru municipiul nostru, un impact cât mai redus al acestei epidemii transformate în pandemie”.
Mădălina DOMAN


Un gând despre “Felix Borcean: „Suspendarea activităţii la piaţă a fost o măsură absolut pertinentă și necesară”

Comentariile sunt închise.