„Făurari de primăvară” la Centrul Kolping


Sub denumirea „Făurari de primăvară”, Centrul de Integrare Kolping din Caransebeş a organizat în 25 februarie un Atelier de creaţie la care au participat 20 de voluntari din liceele municipiului și din comunitate, beneficiari ai structurii care a găzduit acţiunea, dar și tineri ai Centrului „Bunavestire” din oraş. A fost o întâlnire emoționantă între liceeni și tinerii instituționalizați, un prilej de cunoaștere și socializare, timp de patru ore vocile acestora și ale adulților participanți auzindu-se, voioase, în Atelierul lui Hanz și în Casa Kolping. Toți participanții au lucrat ornamente de primăvară din materiale naturale, într-o atmosferă detașată, veselă, optimistă. S-au întâlnit destine diferite, tinerii cu dizabilități au demonstrat liceenilor că viața este frumoasă oricum și că nimic nu se compară cu un zâmbet și o strângere de mână când sunt oferite cu seninătate.

Liceenii, toți membri ai Clubului Impact Vox din Caransebeș, au trăit, unii pentru prima dată, sau au retrăit o experiență din care au avut multe de învățat și absolut toți și-au exprimat dorința de a continua să se întâlnească și să lucreze alături de tinerii pe care i-au cunoscut la evenimentul găzduit de Centrul de Integrare. Andu și Claudiu, beneficiari ai proiectului, au fost liantul dintre voluntari și invitații lor de la Centrul „Bunavestire”. Amândoi au pregătit cu câteva săptămâni înainte materialul lemnos, împreună cu angajații Pensiunii Kolping, au pregătit materialele folosite la ornamemntele create și, în timpul Atelierului, au fost adevărate gazde pentru toți participanții.

Acest eveniment marchează încheierea, în curând, a primului an din proiectul INTEGRATIONSZENTRUM „Centru de Integrare Caransebeș”, finanțat de Aktion Mensch, și care are ca scop acreditarea acestui Centru pentru persoanele între 18 și 65 de ani, cu diferite dizabilități, în vederea dezvoltării abilităților de viață independentă și integrare socială. Prin activitățile proiectului, atât în atelierul specializat, în bucătăria și în grădina Kolping, dar și în cadrul altor evenimente similare cu cel desfășurat de această dată, ori participarea la diverse evenimente și acțiuni ale comunității, prin interacțiunea beneficiarilor existenți și viitori cu voluntari și membri ai organizațiilor și instituțiilor partenere, se urmărește sensibilizarea opiniei publice cu referire la persoanele cu dizabilități și interacțiunea cu acestea.

Familiile care au în componența lor persoane cu dizabilități și sunt interesate de activitățile Centrului de Integrare Kolping Caransebeș pot obţine informaţii la numărul de telefon 0773/860557, sau la adresa str. Martir Uță, nr. 4, de luni până joi, între orele 15 și 19.

Mădălina DOMAN