Felix Borcean: „Nu cred că Adi Torma îşi va da demisia”


După recenta învestire a lui Matei Lupu în funcţia de prefect al judeţului Caraş-Severin, acesta fiind, după cum se ştie, vreme de trei mandate primar al oraşului Moldova Nouă, actualul edil al localităţii din Clisura Dunării, Adrian Torma, a hotărât să demisioneze la sfârşitul lunii septembrie. Decizia lui a fost luată ca urmare a faptului că Matei Lupu a fost numit în funcţia de prefect, deşi de numele lui se leagă mai degrabă distrugeri, decât realizări în oraşul pe care l-a păstorit vreme de trei mandate. De asemenea, discursul lui Adrian Torma de la ceremonia de învestire a prefectului a făcut notă discordantă cu cele ale celorlalţi invitaţi, edilul criticând activitatea lui Matei Lupu la Primăria Moldova Nouă.

Referitor la această întâmplare, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, coleg de partid cu Adrian Torma, a făcut câteva comentarii. „I-am transmis un mesaj de susţinere lui Adrian Torma, iar el mi-a mulţumit. Eu, cunoscându-l pe Adi Torma, cred că în cele din urmă nu-şi va da demisia. Ar fi o greşeală. Din moment ce a intrat în această luptă, în această lume a administraţiei şi politicii, implicit, trebuie să meargă până la capăt, asta însemnând să-şi ducă mandatul la bun sfârşit, iar dacă el va fi împlinit, mulţumit, cred că îşi va mai dori un mandat”, a spus edilul Caransebeşului.

Felix Borcean a adăugat că demisia lui Adrian Torma ar fi o pierdere pentru PNL, fiindcă primarul oraşului Moldova Nouă şi-a câştigat simpatia locuitorilor prin atitudinea lui de luptător.

Chiar dacă Adi Torma, după părerea mea, a avut dreptate la ceremonia de învestire a prefectului, totuşi, cred că, la un moment festiv, nu era cazul să facă astfel de remarci la adresa unui om care i-a fost adversar politic. Pe de altă parte, însă, cred că modul în care a fost lăudat, sau supraestimat – eu aşa am simţit – prefectul Matei Lupu, nu a fost tocmai potrivit. Cred că acest lucru l-a supărat pe Adi Torma, şi nu faptul că i-a fost adversar politic”, a mai spus Felix Borcean.

Bogdan NAUM