Caransebeşul, adus cu picioarele în prezent


Viitorul Caransebeş – CSM Lugoj II 2-5 (0-3)

Joi, 16 februarie, pe stadionul din Balta Sărată s-a disputat meciul revanşă dintre Viitorul Caransebeş şi CSM Lugoj II, în prima partidă, din 4 februarie, gugulanii impunându-se cu 5-2. „Revanşa” a avut loc tot la Caransebeş, deoarece terenul timişenilor nu se prezenta în condiţii bune de joc.

A fost 1-0 în chiar minutul 1, la prima fază de atac a oaspeţilor Văluşescu faultându-l pe R. Ardelean în careu, penalty-ul dictat de centralul Ioan Humiţa fiind transformat de Vînătu. Acelaşi Vînătu a furat o minge la 20 de metri, în minutul 10, l-a lansat pe dreapta pe Bolgea, şutul acestuia, de la 12 metri, la colţul scurt, ducându-se peste poartă.

Caransebeşenii au replicat prin Şandru, care, în minutul 17, a prins un şut bun de la marginea careului, mingea ducându-se milimetric pe lângă stâlpul drept al porţii apărate de Vidu.

În continuare, oaspeţii au controlat jocul, iar în minutul 21, Ploscariu, beneficiind de un balon venit de pe partea stângă, a şutat de la 14 metri, însă Birăescu a reuşit să respingă cu piciorul. Portarul caransebeşean a ieşit din nou în evidenţă un minut mai târziu, când a prins lovitura de cap trimisă de la 6 metri de Predescu, în urma unui corner executat de Ploscariu. Peste numai un minut, lugojenii şi-au mărit avantajul pe tabela de marcaj, în urma unei faze la care Vînătu a pasat în adâncime, Birăescu a ieşit din poartă, însă a ratat intercepţia, astfel că Bolgea, rămas singur la 6 metri, a trimis cu latul, calm, în plasă.

În minutul 31, Şandru a mai trimis un şut de la 18 metri, pe jos, însă portarul lugojean Vidu a reuşit să reţină.

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 36, după ce Bolgea a recuperat o minge la 35 de metri lateral dreapta, a avansat, l-a driblat şi pe Birăescu, după care a întors la 8 metri, de unde Ploscariu a îndeplinit o simplă formalitate, trimiţând cu latul în poarta goală.

Primul gol al caransebeşenilor a venit în minutul 57, în urma unui un-doi Neagu-Şandru, acesta din urmă trimiţând un şut plasat de la 16 metri, care l-a învins pe portarul Vidu.

Cel mai frumos gol al partidei l-au înscris oaspeţii, în minutul 68 Sălăjan trimiţând un şut excelent de la 20 de metri, la colţul lung, la care portarul gugulan nu a avut nicio şansă.

Gazdele au redus din handicap în minutul 70, când Bona a tras puternic de la 25 de metri, mingea a revenit din transversală până la Neagu, care, pe fază, a trimis-o în poartă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 87, de Bărbulescu, care a reluat în gol, din 6 metri, centrarea venită de pe dreapta, de la Sălăjan.

„A fost un meci frumos, viu disputat, în care oaspeţii şi-au luat o binemeritată revanşă, cu acelaşi scor cu care s-a încheiat partida de acum 12 zile. Felicit echipa adversă, care azi şi-a dorit foarte mult această revanşă şi care a câştigat meciul din prima repriză, noi pornind cu un handicap încă din minutul 1, în urma golului primit din penalty. Deşi a fost un meci echilibrat, pe greşelile nostre, la pauză a fost scor de neprezentare, 3-0 pentru echipa adversă. A doua repriză s-a jucat de la egal la egal, dovadă scorul de 2-2, noi primind cele două goluri din nou pe greşeli personale. Una peste alta, consider că eu sunt principalul vinovat pentru acest eşec usturător, cu toate că după meciul cu Muncitorul, din 10 februarie, noi nu am mai jucat nicio partidă. Îmi asum responsabilitatea pentru această înfrângere, dar zic eu că e o înfrângere care a picat la momentul potrivit, fiindcă ne coboară cu picioarele pe pământ şi sperăm ca aceste greşeli să nu se mai repete, dacă vrem să ne îndeplinim obiectivul – spectatorii care vin la meci să fie mulţumiţi de evoluţia noastră şi să se poată bucura de viitoarele noastre victorii”, a declarat după meci antrenorul gazdelor, Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Birăescu, Văluşescu, Gulea, Ov. Bălan, Imbre, Suru, Bona, Dumitru, Dragomir, Neagu, Şandru; au mai evoluat D. Socaci, Frenţ, Văcărescu, Gheorghescu; rezervă: Căldăraş. Antrenor, Dan Doran.

CSM Lugoj II: Vidu, Peptănaş, Predescu, Cl. Ardelean, M. Socaci, Vînătu, Secoşan, R. Ardelean, Ploscariu, Onae, Bolgea; au mai intrat pe parcusul partidei P. Ardelean, Lascu, Bărbulescu, Făgeţan, Sălăjan, Mitrache, Stoica. Antrenor, Dan Bidiviu.

A arbitrat la centru Ioan Humiţa, asistat la cele două linii de Florin Lascu şi Ionuţ Velescu, toţi din Caransebeş.

Sorin ROGOZ