Felix Borcean, nemulţumit de asfaltăriPrimarul Caransebeşului, Felix Borcean, a declarat recent că a avut o discuţie cu reprezentanţii firmei care au executat lucrările de asfaltare a unor străzi din municipiu, edilul afirmând că nu este mulţumit de calitatea acestora decât într-o foarte mică măsură, în sensul că există câteva artere rutiere care au fost lucrate bine, dar nu foarte bine, Dâlma fiind exemplul cel mai elocvent de lucru bine făcut.
„În rest, există probleme pe aproape toate zonele care au fost asfaltate, şi evident că nu le-am plătit decât jumătate din preţul contractului, urmând ca ei să facă remedierile necesare. Reprezentanţii primăriei şi cei ai firmei s-au deplasat în toate zonele în care s-au executat lucrări şi au tras, cred, concluziile necesare. Plata nu o vom face decât în momentul în care sunt finalizate cum trebuie aceste lucrări. Chiar în faţa blocului meu au făcut un tronson de stradă, mai aveau vreo zece metri, şi s-au oprit. Strada neterminată, executată prost, foarte multe gropi… Ei au argumentat prin faptul că i-a prins iarna, frigul, dar le-am contraargumentat că la Reşiţa se lucrează şi noaptea, în aceleaşi condiţii de temperatură. Şi mai este un lucru: contractul a fost semnat la începutul lunii august, deci aveau timp arhisuficient. Dar, pe de altă parte, ştiu, şi asta nu este o supoziţie de-a mea, este un fapt cert, recunoscut de ei, deci ştiu faptul că li s-a impus stoparea lucrărilor în preajma campaniei electorale, motivele fiind foarte evidente. Chiar şi aşa, oamenii s-au ţinut cât de cât de lucrări, au ţinut cont de faptul că ei au un contract în vigoare, şi au lucrat pe Dâlmă, au pietruit, au făcut terasamente şi alte lucrări, toate acestea încetinind cu vreo două luni toată acţiunea”, a spus primarul municipiului.
Felix Borcean a adăugat că firma care execută lucrările aduce asfaltul de la o distanţă de 70 de kilometri, ceea ce face să se piardă din temperatura acestuia, şi, în plus, a mai intervenit, uneori, defectarea utilajelor, dar asta nu explică întrutotul calitatea lucrărilor, reproşând reprezentaţilor societăţii că au plecat urechea la ceea ce li s-a spus în campania electorală.
Edilul Caransebeşului a conchis că, în ceea ce priveşte aceste lucrări de asfaltare a străzilor, ele sunt executate în proporţie de 80-90 la sută, dar în 30-40 de procente ele nu sunt conforme.
Bogdan NAUM