Sănătatea și-a făcut casă la Constantin Daicoviciu


Începând cu data de 1 octombrie, și-a început activitatea Centrul Medical de Permanență de la Constantin Daicoviciu. De serviciile acestei unități sanitare vor beneficia cetățenii din comunele Constantin Daicoviciu, Sacu și Copăcele.

Proiectul a fost demarat anul trecut, în luna iunie, costul implementării lui ridicându-se la 50.000 de lei, bani alocaţi din bugetul local. Centrul funcţionează într-o anexă dezafectată a Primăriei, căreia i-a fost reabilitat exteriorul și a suferit lucrări de modernizare pe interior, instalaţiile electrice și sanitare fiind refăcute complet, tot aici fiind montată și o centrală termică.

Acest obiectiv – ne-a spus Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu – are drept scop asigurarea serviciilor medicale primare de către medici de familie din cele trei comune, în regim de gardă. După terminarea programului zilnic al doctorului, serviciile specializate în Constantin Daicoviciu, Sacu şi Copăcele, precum şi în satele aparţinătoare, vor fi asigurate de respectivii medici, care, în cazuri de urgenţă, se vor deplasa la domiciliul pacienţilor.

Pentru mai buna funcţionare a acestui Centru fix, în cursul zilei de luni, edilul Daniel Boambeş, însoţit de viceprimarul Cristinel Răduţ s-au deplasat la Serviciul de Ambulanţă Caraş-Severin, unde s-au întâlnit cu directorul Cornel Pârvan, solicitându-i acestuia să întreprindă demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru ca la Constantin Daicoviciu să fie repartizată o Salvare dotată cu toate cele necesare în caz de intervenţie. „Sperăm ca în perioada următoare, cererea noastră să îşi găsească rezolvarea”, a adăugat Daniel Boambeș.

Bianca METEȘ