Doi copii din Jupa, electrocutaţi la 27.000 de volţi


În cursul serii de marţi, 22 aprilie, în gara din Jupa s-a petrecut un eveniment grav, în urma căruia doi băieţi, Darius C., în vârstă de 10 ani, şi Petru M., de 11 ani, au ajuns la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş.  În timp ce se jucau în această gară împreună cu un prieten de 13 ani, copiii s-au urcat pe un tren plin cu cereale, iar cei doi au atins cablurile de înaltă tensiune şi au fost electrocutaţi la o tensiune de câteva mii de volţi, suferind, în acelaşi timp, şi arsuri la nivelul pielii. Imediat, băiatul de 13 ani a sunat la Numărul Unic de Urgenţă 112, la faţa locului ajungând poliţişti de la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Caransebeş şi două ambulanţe care i-au transportat la Spitalul Municipal. Pentru că starea lor era deosebit de gravă, Darius C. având arsuri pe 20 la sută din corp, fiindu-i afectate şi căile respiratorii aeriene, iar Petru M. prezenta arsuri de gradele II şi III pe 75 la sută din suprafaţa corpului, medicii caransebeşeni au hotărât că băieţii trebuie trimişi cât mai urgent la Bucureşti.

Deoarece singura soluţie era ca ei să fie transportaţi în Capitală cu un avion SMURD, cei doi au fost duşi la Timişoara cu două ambulanţe, aici fiind cel mai apropiat aeroport. Imediat după miezul nopţii, ei au fost preluaţi de un avion SMURD, cu care au plecat spre Bucureşti. 

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, fiind sesizată totodată şi Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care va verifica dacă băieţii au fost supravegheaţi corespunzător de părinţi. (B. Naum)