FC Caransebeş, misiune posibilă: Liga a II-a!


FC Hunedoara – FC Caransebeş 1-2 (0-1)

Vineri, 30 mai, pe stadionul „Michael Klein” din Cetatea Huniazilor, gugulanii de la FC Caransebeş au dat piept cu FC Hunedoara, în penultima etapă a play-off-ului Ligii a III-a, într-un meci hotărâtor pentru promovarea în eşalonul secund al fotbalului românesc. Caransebeşenii au pregătit bine partida, pentru a evita oboseala drumului făcând chiar deplasarea cu o zi înainte, şi, important de menţionat, şi la acest joc ei au beneficiat de prezenţa în tribună a lui Dan Alexa, care le-a fost mereu alături la ultimele întâlniri, disputate atât acasă, cât şi în deplasare.

Primele ocazii de a deschide scorul şi le-au trecut în cont gazdele. Astfel, în minutul 11, Lintaru a centrat de pe stânga, însă Pepenar a trecut cu capul la câţiva centimetri de minge. Peste patru minute, Dârvaru a fost aproape de gol, la o centrare trimisă de Şoit, dar balonul trimis cu latul a fost respins în corner de portarul caransebeşean Haidău.

Replica gugulanilor a venit în minutul 19, când căpitanul lor, Suru, l-a pus la încercare pe goal-keeper-ul hunedorean cu un şut bun din lovitură liberă de la 25 de metri, însă Dragotă a reuşit să respingă. Scorul a fost deschis în minutul 29, după o fază confuză în careul gazdelor, când Şandru a centrat de pe stânga, Găceanu a oprit mingea în careul mic, prin alunecare, iar Săulescu, pe fază, a profitat de greşeala fundaşului hunedorean şi a trimis balonul în plasă.

Până la pauză, şi gazdele puteau să înscrie, însă Şoit şi Dârvaru nu au reuşit să fructifice centrările de pe dreapta venite de la Pepenar.

În căutarea unui gol care să le aducă mai multă linişte, în chiar debutul reprizei secunde, Săulescu a expediat un „trasor” de la 30 de metri, însă Dragotă a scos mingea din vinclu. Portarul gazdelor nu a mai putut să se opună şutului excelent trimis de Artean la colţul scurt, din lovitură liberă de la 30 de metri, în minutul 54, astfel că gugulanii au evoluat cu mai multă siguranţă şi dezinvoltură, date de scorul înscris pe tabela de marcaj.

Gazdele au încercat să pună presiune pe caransebeşeni, însă nu le-a prea reuşit, ocaziile de a reduce din handicap fiind sporadice. Astfel, de la doar 16 metri, Vajda a trimis peste poartă centrarea venită de la Blaga, iar Lintaru, după ce trecut de Petcu, în loc să şuteze din careu, a trimis o pasă greşită.

Hunedorenii au reuşit să înscrie în minutul 82, din lovitură de pedeapsă acordată după ce R. Artimon l-a faultat în săritură pe Dârvaru, penalty-ul fiind transformat de Pepenar.

Chiar dacă pe final gazdele au atacat cu toate liniile, inclusiv cu portarul, caransebeşenii au gestionat inteligent ultimele minute, astfel că între ei şi Liga a II-a a mai rămas doar meciul de vineri, 6 iunie, cu Pandurii II Tg. Jiu, care se va disputa pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş.

A fost un meci în care adversarul a dat 200% ca să ne bată, dar eu sunt mulţumit de băieţii mei, care s-au comportat admirabil şi nu pot decât să le mulţumesc pentru asta. Noi ne-am motivat exemplar, a fost dorinţa jucătorilor care ştiau că au condus trei sferturi din campionat şi era păcat să nu fim pe primul loc la momentul actual. Mai sunt 90 de minute, avem prima opţiune, şi asta e cel mai important, depindem doar de noi. Vrem să avem un stadion arhiplin la Caransebeş şi vrem să ne bucurăm cu suporterii noştri de această promovare. Cu toţii ne-am dorit să readucem pe FC Caransebeş în Liga a II-a!”, a declarat, după meci, antrenorul caransebeşean Sorin Gheju.

FC Hunedoara: Dragotă, Petresc, Homei, Găceanu, Lorincz (min. 70, Vârtan), Pepenar, Muntean (59, Vajda), Bratima (85, Grigore), Şoit (59, Blaga), Lintaru, Dârvaru; rezerve: Dosan, R. Popa. Antrenor, Romulus Gabor.

FC Caransebeş: Haidău, Artimon, Goşa, Petcu, Roiu, Artean, Suru, Poiană (64, Constantinescu), Săulescu (90+2, Dubei), Şandru (74, Vlăduţi), Negoescu (79, Ionescu); rezerve: Laurenţiu, Steop. Antrenor, Sorin Gheju.

A arbitrat la centru M. Barbu (Făgăraş), asistat la cele două linii de D. Ilieş (Braşov) şi C. Cantemir (Făgăraş).

Rezultatele etapei a IX-a, vineri, 30 mai: FC Hunedoara – FC Caransebeş 1-2; Pandurii II Tg. Jiu – Vulturii Lugoj 4-1; Millenium Giarmata – Becicherecu Mic 1-3.

Etapa a X-a, vineri, 6 iunie, ora 18: FC Caransebeş – Pandurii II Tg. Jiu; Vulturii Lugoj – Millenium Giarmata; Becicherecu Mic – FC Hunedoara.

Sorin ROGOZ