Ratări puţine, goluri multe


Metalul Oţelu Roşu – AS Berzasca 4-0 (3-0)

Etapa cu numărul 27 a Ligii a IV-a a programat sâmbătă, 20 aprilie, întâlnirea dintre Metalul Oţelu Roşu, una dintre formaţiile care şi-au anunţat candidatura la promovarea în eşalonul superior, şi AS Berzasca, ocupanta locului 5 al clasamentului.

Gazdele au început în forţă, primul atac însemnând şi prima mare ocazie de a înscrie, la lovitura liberă de la 25 de metri lateral-dreapta executată de D. Bona, înalt, în careu, reluarea cu capul a lui Aiojoaiei întâlnind stâlpul din dreapta al porţii apărate de Ţăruşi. Doar 3 minute au mai trecut de la această fază şi Metalul a reuşit să deschidă scorul, după o fază frumoasă, în care Bădeţ l-a lansat pe dreapta pe Moldovan, acesta a pătruns şi, deşi talonat de Drăgan şi Megheleş, a tras din marginea careului, în diagonală, învingându-l pe Ţăruşi, care ieşise în întâmpinare.

Una dintre puţinele ocazii ale oaspeţilor s-a consumat în minutul 17, atunci când Folea a centrat de pe dreapta, lovitura de cap a lui Iovanovici fiind apărată de Laitin.

Gazdele şi-au mai trecut în cont o ocazie în minutul 22, când Moldovan a făcut legea pe dreapta, a pasat pe jos în careu, Neagu a „înţepat” balonul la 11 metri, însă a trimis cu câţiva centimetri alături de poartă.

Încet, încet, oaspeţii au revenit în joc, făcând presing în jumătatea de teren adversă, dar fără rezultate notabile, prima repriză fiind săracă în faze de poartă, rezultat al luptei acerbe date la mijlocul terenului. Singurele ocazii au fost de fapt şi fructificate de gazde, în minutul 38, când D. Bona l-a angajat pe Bădeţ pe partea dreaptă, şutul excelent al acestuia, de la 20 de metri, ducând scorul la 2-0, şi în minutul 42, atunci când D. Bona a expediat o torpilă plasată, de la 30 de metri, fără speranţe pentru Ţăruşi, care s-a văzut nevoit să scoată mingea din plasă.

Şi chiar dacă în partea a doua nu au mai înscris decât un gol, gazdele au controlat jocul, omogenitatea echipei, automatismele deprinse la antrenamente – pentru că trebuie menţionat că jucătorii Metalului s-au găsit foarte bine în teren – şi, nu în ultimul rând, valoarea individuală şi-au pus amprenta pe desfăşurarea reprizei secunde. Spre ghinionul lor, în minutul 54 oaspeţii au rămas în „zece”, ca urmare a eliminării lui Ţundrea, care a văzut direct cartonaşul roşu, după o îmbrânceală cu Neagu, cei doi şicanându-se în permanenţă şi în prima parte a jocului.

Portarul oaspeţilor s-a evidenţiat la două faze, în minutul 58, când Bădeţ a reluat cu capul, din 4 metri, centrarea venită de pe dreapta, de la D. Bona, însă Ţăruşi a parat, şi în minutul 60, atunci când, după o centrare de pe dreapta a lui Bădeţ, Neagu a reluat cu capul, de la 5 metri, însă goal-keeper-ul oaspeţilor a reuşit să respingă.

Scorul final a fost stabilit de nou-intratul Slătaru, care, în minutul 70, l-a lobat pe Ţăruşi, după o pasă primită de la Aiojoaiei. Gazdele şi-au mai trecut în cont o bară, în minutul 75, prin Neagu, care, după ce a driblat flancul stâng al apărării oaspeţilor, a şutat puternic, de la 14 metri, Ţăruşi fiind salvat de transversală. Ultima ocazie a Metalului l-a avut ca autor pe Veche, însă şutul acestuia de la 12 metri a fost respins de Ţăruşi, cu piciorul, în corner.

Metalul Oţelu Roşu: Laitin, Veche, Ov. Bălan, Aiojoaiei, Negrei (min. 65, Caia), Moldovan, Şt. Bălan (76, Ionete), D. Bona (76, Nedelcia), Ispas, Neagu, Bădeţ (65, Slătaru); rezerve: Oprea, Arnăut. Antrenori: Aurelian Panescu, Alin Olariu.

A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Alex Domăneanţu şi Ionuţ Lungocea, ambii din Caransebeş.

Observatori: Mircea Medar (Reşiţa) şi Kelemen Iosif (Caransebeş).

În aceeaşi etapă, Voinţa Lupac a dispus acasă, cu scorul de 9-0, de Voinţa Răcăşdia, FC Caransebeş II a câştigat pe teren propriu, cu scorul de 3-0, întâlnirea cu Nera Bozovici, iar Bistra Glimboca a pierdut la limită, cu 2-1, meciul susşinut în deplasare, la Oraviţa. În clasament conduce Metalul Oţelu Roşu, cu 66 de puncte, urmată de Voinţa Lupac, cu 63 de puncte.

În etapa viitoare, a XXVIII-a, programată sâmbătă, 27 aprilie, liderul Oţelu Roşu va juca în deplasare, la Bistra Glimboca, Voinţa Lupac va întâlni, tot în deplasare pe Minerul Anina, iar FC Caransebeş II va sta.

Sorin ROGOZ