Fanfara din Munchen, la Rusca Montană şi la Caransebeş


La sfârşitul acestei săptămâni, Fanfara „Original Banater Dorfmusikanten München“, dirijor Helmut Baumgärtner, se va afla în judeţul Caraş-Severin, unde va susţine o serie de spectacole. Astfel, sâmbătă, 24 august, la ora 12, formaţia va concerta la 

Biserica romano-catolică „Sfântul Bernard“ din  Rusca Montană.Sfanta Liturghie festivă de hram, oficiată cu prilejul împlinirii a 210 ani de la constituirea primei parohii şi 150 ani de la sfinţirea actualei biserici, va fi înfrumuseţată muzical prin participarea fanfarei, după care, de la ora 13, pe platoul din faţa bisericii romano-catolice va avea loc un program cultural cu prilejul hramului, cu „Original Banater Dorfmusikanten München“ şi cu formaţia de dansuri populare germane „Enzian“ din Reşiţa, coordonatori Marianne şi Nelu Florea.

Tot sâmbătă, cele două formaţii vor susţine un program cultural, care va începe la ora 18, în Parcul „General Ioan Dragalina“ din Caransebeş, ne-a informat Erwin Ţigla, preşedintele Forumului Democrat German din Caraş-Severin. (S. Berger)