Ezerişul n-a scăpat de ce i-a fost fricăProgresul Ezeriş – Croaţia Clocotici 0-1 (0-1)
În etapa a XV-a a Ligii a IV-a, Progresul Ezeriş a întâlnit sâmbătă, 23 martie, pe Stadionul Gloria din Reşiţa, acolo unde îşi dispută meciurile de pe teren propriu, pe Croaţia Clocotici, o echipă care i-a pus mereu probleme, şi de această dată staff-ul gazdelor abordând jocul cu foarte mare prudenţă.
Cu toate acestea, băieţii lui Adrian Enăşescu au început meciul în atac, în minutul 3 Horţ expediind un şut-centrare de pe partea dreaptă, mingea trecând foarte aproape de transversala porţii apărate de Marcel Filca. După doar trei minute, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri, Curcudel a mişcat mingea, iar Ciurea a trimis o torpilă care a lovit bara transversală a oaspeţilor. Tot Ciurea a mai executat o lovitură liberă de la 25 de metri obţinută de Suciu, în minutul 24, însă şutul său a fost pe direcţia portarului şi Filca a reţinut cu uşurinţă.
În mod oarecum surprinzător, în minutul 28 cei de la Clocotici au reuşit să deschidă scorul, în urma unei pase în adâncime trimise de Chelu, tânărul portar al gazdelor a ieşit, dar a ratat intercepţia, mingea l-a depăşit, iar Moţi a îndeplinit o simplă formalitate, trimiţând cu latul, de la 10 metri, balonul în poarta goală.
Cu două minute înainte de pauză, Ezerişul a avut un atac pe partea stângă, mingea a ajuns la căpitanul Ciurea, la 18 metri, acesta a trimis în careu, însă şutul din voleu, de la 12 metri, al lui Suciu, a trecut peste poarta adversă.
Şi repriza a doua s-a desfăşurat cam pe aceleaşi coordonate, cu excepţia fazei din minutul 49, când mingea a ajuns în careu la Moţi, care, de pe partea stângă, a şutat slab, de la 12 metri, balonul scurgându-se pe lângă stâlpul drept al porţii lui Manole.
Gazdele putea egala în minutul 71, când Doană a pătruns în careu pe dreapta, însă Filca a ieşit decis şi a reuşit să pareze şutul acestuia de la 14 metri.
Acelaşi Doană putea să mai înscrie o dată în minutul 83, în urma unei faze prelungite de atac pe care gazdele au purtat-o pe partea dreaptă, însă şutul acestuia, de la doar 10 metri, a fost respins în corner cu un reflex spectaculos de către Filca.
În continuare, gazdele au alergat după egalare, iar în minutele de prelungire au avut o ocazie cât roata carului, atunci când Horţ a reuşit să străpungă partea stângă a apărării oaspeţilor, a centrat pe jos, însă devierea lui Doană, de la doar 4 metri, cu poarta goală în faţă, a ratat cu câţiva centimetri ţinta.
Progresul Ezeriş: C. Manole, M. Horţ, M. Albu, P. Măduţă, M. Curcudel (min. 65, Al. Leonte), Al. Urlică, R. Ciurea, D. Suciu (68, H. Marişescu), I. Simion, A. Sîrbu (46, Al. Cocoşilă), Al. Rusnac (62, C. Doană); rezerve: I. Budai, C. Roşu, A. Bobină. Antrenor, Adrian Enăşescu.
Croaţia Clocotici: Marcel Filca, I. Haţegan, A. Bordea, R. Costachi, C. Domondi (69, S. Ribar), C. Moţi (84, M. Balaci), D. Dragotă (38, S. Ţicău), L. Tomescu, N. Ţundrea, Gh. Ifca (90+1, M. Vatav), Al. Chelu; rezerve: Marian Filca, M. Udoviţă, C. Balaci. Antrenor, Claudiu Balaci.
A arbitrat la centru Dragoş Timofticiuc (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Ionuţ Voican (Boşca) şi Cristian Voina (Reşiţa).
Observatori: Ion Lupşa şi Lucian Glogovicean, ambii din Reşiţa.
Sorin ROGOZ