Tânăra Lavinia Călina, din Caransebeș, la Bookfest 2016


Sâmbătă, 4 iunie, la standul Editurii Herg Benet din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, manifestare de amploare organizată la Bucureşti, a avut loc lansarea celui de-al doilea volum din trilogia „Neamul Corbilor” – „Blestemul zorilor”, al tinerei autoare Lavinia Călina, din Caransebeș.

Seria prezintă războiul dintre cinci Neamuri de vrăjitori, dintre care cel mai rău şi crud e cel al Corbilor. În toamna acestui an va apărea şi al treilea volum din seria „Ultimul avanpost”, dar până atunci urmează câteva acţiuni de promovare în mai multe locații, atât în ţară, cât şi în Austria.

Volumul lansat sâmbătă prezintă reîntâlnirea dintre Nicol și Roxana, despărțite de încrâncenata luptă a magiei, luptă la care nu și-au dorit să ia parte, revedere care nu este cea așteptată. Ambele tinere intră în mrejele fără scăpare ale propriilor Neamuri, adâncindu-se treptat în fapte care le determină, aparent, să își piardă identitatea. Iar viziunea cea mai întunecată, acea viziune o morții și a crimei de neînchipuit, pare să prindă contur din ce în ce mai puternic. Un contur negru… al destinului neînduplecat.

„Mereu mă bucur că am ocazia să reprezint Caransebeşul la Târgurile mari de carte din Bucureşti, iar Bookfest-ul nu face excepţie. Am avut emoţii cu lansarea celui de-al cincilea roman exact cum am avut şi la primul, dar am avut alături oameni minunați, care m-au molipsit cu energia lor pozitivă. Atunci când am plecat pe acest drum nu-mi imaginam că în aşa scurt timp voi ajunge la a cincea carte. Cel mai mult mă bucură că tinerii sunt atrași de romanele mele din ce în ce mai mult, au așteptări mari, iar eu nu vreau să-i dezamăgesc”, ne-a spus autoarea.

Până acum, Lavinia Călina a publicat „Ultimul avanpost” în februarie 2014, „Neamul Corbilor – Copiii întunericului”, în noiembrie 2014, „Ultimul avanpost, vol. 2 – Vânătoarea”, în luna ma a anului trecut, şi „Zona Zero”, în noiembrie 2015.

Mădălina DOMAN