Episcopia îşi cere scuze caransebeşenilorÎn ultimele zile, prin Caransebeş se şoptea, pe la colţuri sau chiar făţiş, despre un fapt mai puţin obişnuit, despre care locuitorii municipiului pur şi simplu nu ştiau ce să creadă. Într-o zi, o mașină a Episcopiei a oprit în partea laterală a Catedralei Episcopale, din ea fiind coborât un sicriu în care se afla o persoană decedată, care a fost apoi transportat în capela din subsolul Catedralei Episcopale, unde a rămas o noapte.
Întrebat de ziarişti care este părerea sa referitor la această situaţie inedită pentru oraş, primarul Felix Borcean a declarat: „Am aflat cu surprindere de acest lucru extrem de neplăcut, că în centrul orașului, chiar la parterul Catedralei, există o asemenea firmă. Nu am discutat cu Preasfinția sa, nu știu care este opinia dumnealui despre acest lucru, dar cred că, într-un oraș civilizat, o astfel de activitate nu poate să se desfășoare în buricul târgului. Aici sunt tot felul de ceremonii, lumea vine să se plimbe, să se simtă bine, să se relaxeze, și să ai de a face cu ceremonii mortuare, să auzi fanfare mortuare, să vezi sicrie este absolut de neconceput. Chiar dacă au autorizație pentru așa ceva, lucrul acesta trebuie să dispară din centrul orașului”.
Replica Episcopiei Caransebeșului nu a întârziat prea mult: „Potrivit HCL Nr. 38/1995, spațiul din demisolul Catedralei este prevăzut şi intabulat ca paraclis (capelă). În acest temei, la solicitarea aparținătorilor, cu domiciliul în altă localitate, s-a acceptat depunerea în capela din demisolul Catedralei Episcopale. Ulterior, am luat act că pentru depunere este necesar un alt tip de autorizație, însă pentru a nu perturba serviciul religios s-a acceptat această situaţie. Pe cale de consecință, Episcopia a fost sancționată de către Poliţia Locală din municipiu. În concluzie, Episcopia Caransebeşului îşi cere scuze atât beneficiarilor, cât şi cetăţenilor care s-au simţit deranjaţi de această situaţie delicată”. (B. Naum)