Adrian Pascal a lăsat poarta deschisă la FC Caransebeş 1913: „Nu am mai suportat ceea ce se întâmplă la club!”


adrian pascal 1

Chiar dacă în mediile fotbalistice din Caransebeş se vehicula joi ideea că portarul titular Adrian Pascal a părăsit echipa, nimeni din staff-ul clubului nu a putut confirma oficial zvonul. Astăzi (vineri, 23 octombrie – n.r.), am luat legătura cu directorul sportiv al lui FC Caransebeş 1913, Dan Avram, care ne-a declarat că, din punctul lui de vedere, Pascal a fost doar absent la antrenamentul de dimineaţă, deoarece jucătorul nu şi-a reziliat oficial contractul cu gruparea gugulană. „Mă aşteptam să vină astăzi, aşa cum ne-am înţeles ieri, zi în care eu nu am putut discuta termenii rezilierii pe cale amiabilă, aşa cum ar fi de dorit, deoarece am fost plecat la o înmormântare. Astăzi, aşa cum am mai spus, Pascal nu a venit la antrenament, fapt pentru care el nu este inclus în lotul pentru jocul de sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaş. Sincer, mă aşteptam să vină, să discutăm deschis ce a avut, ce nu a avut, ce doreşte de la noi, fiindcă Pascal e un jucător care şi-a făcut datoria faţă de club, nu este un fotbalist oarecare. Nu am nimic împotrivă să plece, însă el a comunicat doar verbal cu mine, or, o reziliere nu se face de pe scaun sau duscutând. Să se prezinte la mine sau la cine vrea el din Consiliul Director, să spună ce are de spus, dar chestiunile tehnice tot cu mine le va discuta, iar eu urmează să le pun pe masa Consiliului Director, care urmează să ia o decizie”, a spus Dan Avram.

Contactat telefonic, Adrian Pascal ne-a declarat: „Nu am mai suportat ceea ce se întâmplă la FC Caransebeş! Îmi voi rezilia contractul doar în condiţile în care în clauză mi se va trece şi suma pe care o am în memoriul depus la FRF, plus banii pe septembrie, la cei din luna octombrie renunţând eu de bunăvoie. Am fost şi am discutat cu Dan Avram săptămâna trecută, am vrut chiar să renunţ la unii bani, dar el nu m-a mai contactat. Voiam să ajungem la o înţelegere. Puteam să-mi retrag memoriul de la Federaţie şi în felul acesta clubul n-ar mai fi primit amendă, dar de contactat nu m-a mai contactat nimeni, aşa cum am mai spus. Joi, de asemenea, nu am mai reuşit să vorbesc cu Dan Avram, aşa că am plecat acasă, la Hunedoara. Poate să mă amendeze că nu m-am prezentat la antrenament, iar banii să mi-i scadă din suma pe care o am de primit de la club! Dacă o să fiu contactat, voi veni luni să discutăm termenii rezilierii, dacă nu, nu vin, să stau pe la uşi la Caransebeş. Oricum din iunie până acum am primit doar un salariu şi jumătate, bani pe care i-am dat pe naveta până la Caransebeş, deci tot ce am luat, am dat pe transport, doar ca să vin să joc fotbal…”.

Întrebat ce va face în continuare, Adrian Pascal ne-a spus că trebuie să se gândească bine la acest aspect. „Am o vârstă, dar, chiar şi aşa, aş mai putea juca doi sau trei ani. Aş fi vrut să continui, aş fi făcut o şcoală de antrenori poate, ca să rămân în domeniu. Ceea ce se întâmplă însă în fotbalul românesc la ora actuală te pune serios pe gânduri…”. La ultima întrebare, dacă ar exista vreo condiţie în care să se întoarcă la Caransebeş, Pascal a răspuns scurt: „Să mi se dea banii la zi!”

Sorin ROGOZ