Echitabil! Gloria Reşiţa – FC Caransebeş 0-0


Săptămâna trecută s-a dat startul în Liga a III-a la fotbal, în prima etapă FC Caransebeş întâlnind, în deplasare, pe nou-promovata Gloria Reşiţa. Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, ocaziile de a marca, precum şi cele două reprize, fiind împărţite în mod sensibil egal între combatante. Jocul nu a fost unul deosebit de spectaculos, însă antrenorul caransebeşean Ion Ibric, chiar dacă s-a arătat nemulţumit de rezultat, a apreciat dăruirea elevilor săi. În etapa viitoare, gugulanii vor juca vineri, 26 august, acasă, cu Naţional Sebiş. (S. Rogoz)

 Vineri, 19 august, s-a dat startul şi în Liga a III-a la fotbal, echipa municipiului, FC Caransebeş, întâlnind în prima etapă a Seriei a V-a, în deplasare, pe nou-promovata în acest eşalon, Gloria Reşiţa. Meciul a stârnit interes în oraşul de pe Brâzava, dovadă că, în ciuda vremii caniculare, aproximativ 500 de spectatori au umplut tribuna acoperită a stadionului din Govândari, printre aceştia aflându-se şi caransebeşeanul Costinel Ristache, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin.

Partida a început într-o notă de uşoară dominare a gazdelor, însă după primul sfert de oră băieţii antrenaţi de Ion Ibric au echilibrat jocul. Cu toate acestea, prima fază de poartă a aparţinut caransebeşenilor, vole-ul lui Feneş, de la 25 de metri, ştergând transversala porţii apărate de Jorz. Replica reşiţenilor nu s-a lăsat prea mult aşteptată, aceştia chiar înscriind în poarta lui Vulpescu, în minutul 9, însă golul lui Beloescu a fost anulat pe motiv de ofsaid.

În general, prima repriză a fost săracă în faze de poartă, meciul disputându-se mai mult în jumătatea de teren a oaspeţilor, însă atacurile reşiţene s-au destrămat mai mereu undeva la 30 de metri de buturile apărate de Vulpescu. De remarcat ar fi şutul lui Ciobanu, de la 25 de metri, din minutul 15, mingea trecând puţin peste transversala porţii gazdelor, precum şi lovitura de cap a reşiţeanului Pop, din minutul 26, însă balonul trimis de acesta, de la 10 metri, a trecut mult peste poartă. Ultima fază importantă a primei reprize a jocului a aparţinut tot reşiţenilor, însă şutul din minutul 38, de la 12 metri, din poziţie centrală, al lui Beloescu, a fost mai mult o pasă la portar, pe care Vulpescu a prins-o cu mare uşurinţă.

În partea a doua, tehnicianul oaspeţilor, Ion Ibric, a schimbat formula de joc, lucru care s-a văzut imediat în desfăşurarea partidei, caransebeşenii având o posesie superioară adversarilor şi dominând începutul de repriză. În minutul 50, mingea a circulat frumos pe traseul R. Dumitru – Fara – Văcărescu, şutul sănătos, din careu, al acestuia din urmă trecând la câţiva centimetri de poartă. După doar două minute, R. Dumitru a prins un şut de la 18 metri, însă Jorz a fost pe minge şi a prins în doi timpi.

Cea mai mare ocazie a meciului s-a consumat în minutul 69, când Văcărescu a centrat perfect de pe dreapta, în careul reşiţean, Fara a pus latul de la 8 metri, însă balonul a trecut puţin peste transversală. O altă bună oportunitate de a marca a avut şi Dovlete, în minutul 73, însă lovitura sa de cap, de la doar 6 metri, a şters rădăcina barei porţii lui Jorz. Reşiţenii puteau şi ei să înscrie, în minutul 78, după o acţiune bună purtată pe partea dreaptă, însă şutul excelent, de la 18 metri, la semiînălţime, al lui Uţiu, a trecut milimetric pe lângă butul din dreapta al porţii lui Vulpescu.

Până la sfârşit, doar Şt. Bălan şi-a mai încercat şutul spre poarta lui Jorz, în minutul 87, însă mingea nu a nimerit ţinta. Una peste alta, a fost un meci curat, disputat în limitele fair-play-ului, în care jucătorii ambelor echipe şi-au jucat corect şansele, lucru care l-a făcut pe un spectator să tragă concluzia firească: a fost un rezultat echitabil!

Principalul grupării FC Caransebeş, Ion Ibric, s-a declarat dezamăgit de remiza albă obţinută, apreciind doar dăruirea elevilor săi: „A fost un joc destul de slab. Mă refer la echipa mea. Vrem mult mai mult, şi sper să le punem pe toate la punct. Mai avem o săptămână până la următorul meci. În ceea ce priveşte dăruirea, nu am ce să le reproşez băieţilor. Dar se poate mai mult… Nu sunt mulţumit de rezultat, chiar dacă am plecat cu un punct de la Reşiţa. Ne-am dorit să câştigăm, dar eficienţa a fost zero”.

Gloria Reşiţa: Jorz, Zamfir (Domondi), Gruescu, Pop, Vucu, Costescu (Ursu), Beică, Oncică, Beloia, Beloescu (Izvernar), Lazarovici (Uţiu); rezerve: Stanciu, Nica, Lupu. Antrenori, Andrade Bichescu, Kiss Zoltan.

FC Caransebeş: Vulpescu, Patrona, Ov. Bălan, Covăsală, R. Dumitru (Şt. Bălan), Ciobanu (Lepa), Feneş, Suru, Văcărescu (Dovlete), Stanciu, Tică (Fara); rezerve: Socaci, Ivanici, D. Bona. Antrenori: Ion Ibric, Dan Doran.

A arbitrat la centru Daniel Popescu, asistat la cele două linii de Dănuţ Birău şi Gheorghe Dănăşel, toţi din Târgu Jiu.

Observatori: Marian Ezaru (Craiova) şi Ionel Bungău (Timişoara).

Sorin ROGOZ