Pompierii din Slatina-Timiş, de la exerciţii, la „lucrare de control”


Primăria Slatina-Timiş are în dotare o autospecială de pompieri, primită ca donaţie de la omologii din Geel, localitatea belgiană cu care comuna este înfrăţită încă din anul 1992. Administraţia locală a reuşit să repare autovehiculul, astfel că, din acest an, acesta este funcţional. Totodată – ne-a mai informat Gheorghe Roma, primarul comunei Slatina-Timiş –, s-a constituit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, care funcţionează, conform spuselor edilului, „aşa cum trebuie să funcţioneze o structură de acest gen”.

Pe lângă exerciţiile pe care pompierii voluntari le-au efectuat anul acesta, respectiv un concurs organizat în primăvară, împreună cu prietenii belgieni, precum şi exerciţii desfăşurate la Caransebeş, Reşiţa, la Brebu Nou sau în propria comună, în vara acestui an pompierii de la SVSU Slatina-Timiş au intervenit cu această autospecială la un incendiu izbucnit la o casă din satul aparţinător Sadova Veche, ocazie cu care au acţionat alături de cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Caransebeş, fiind felicitaţi, deoarece, prin intervenţia lor promptă, au fost limitate pagubele provocate de foc.

Mai recent, respectiv în luna octombrie, pompierii voluntari din Slatina-Timiş au efectuat un exerciţiu de evacuare în caz de incendiu la Şcoala din centrul de comună. Exerciţiul – „supravegheat” de reprezentanţii ISU „Semenic” Caraş-Severin – s-a desfăşurat în condiţii bune, copiii reuşind să iasă în curte în mai puţin de un minut. Anumite deficienţe constatate au fost aduse atât la cunoştinţa conducerii şcolii, cât şi a pompierilor.

„Chiar dacă sunt la început de drum, pompierii voluntari din Slatina-Timiş sunt entuziaşti şi dornici de a învăţa, drept pentru care reprezentanţii ISU îi vor ajuta, cooptându-i în efectuarea unor exerciţii, atât cu desfăşurare de forţe, cât şi «pe planşă»”, ne-a spus lt. Adriana Marghescu, purtător de cuvânt al ISU „Semenic” Caraş-Severin.

În plus, ne-a mai spus primarul Gheorghe Roma, administraţia locală a demarat o investiţie privind amenajarea unui garaj pentru pompieri, care urmează să fie dotat cu toate materialele necesare, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, mare parte din aceste dotări constând în echipament de protecţie, motopompe, motofierăstraie, primite ca donaţie de la prietenii belgieni din Geel, o altă parte din materialele şi utilajele necesare fiind achiziţionate de la magazinul de specialitate din Caransebeş.

Mădălina DOMAN