Rugă cu inaugurări, la Ezeriş


Cu prilejul sărbătoririi Înălţării Domnului, în zilele de 13 şi 14 iunie s-a sărbătorit şi hramul Bisericii Ortodoxe din Ezeriş. În cele două zile de Rugă, atmosfera a fost întreţinută de soliştii Nicu Novac şi Ionela Bălan, alături de formaţia care îi acompaniază. În prima zi, joi, 13 iunie, sărbătoarea a fost organizată cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Ezeriş, iar în cea de a doua, prin contribuţia cetăţenilor localităţii Ezeriş.
Ruga a fost un bun prilej pentru administraţia locală a comunei pentru a inaugura scena exterioară din cadrul Căminului Cultural, construită cu finanţare din fonduri europene, prin Programul FEADR, Măsura 322. Scena şi dotările aferente – scaunele, băncuţele şi platoul de dans – au servit la buna desfăşurare a evenimentului, la care, deşi au luat parte un număr mare de oameni, lumea s-a distrat în adevăratul sens al cuvântului, neînregistrându-se evenimente nedorite.
Primarul comunei, Ioan Rusu, ne-a mai informat că de sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel, în 29 şi 30 iunie, va avea loc Ruga la Soceni, eveniment la care vor cânta Petrică Miulescu-Irimică şi invitaţii săi.
Sonia BERGER