După patru goluri de excepţie:


Doamne, Dumnezeule!”

CSM Lugoj – FC Caransebeş 2-4 (0-3)

Runda a treia a Ligii a III-a a programat vineri, 14 septembrie, în Seria a IV-a, meciul dintre CSM Lugoj şi FC Caransebeş, o partidă de care ambele echipe aveau de ce să se teamă. Gazdele, chiar dacă nou-promovate, veneau după o victorie în deplasare, cu Pandurii II Tg.-Jiu, însă aveau emoţii în faţa trupei lui Liviu Achim, gugulanii fiind o forţă recunoscută în Banat.

Foştii „vulturi” şi-au trecut în cont prima ocazie, în minutul 2, atunci când Ardelean a executat periculos o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-dreapta, Steop a trecut pe sub minge, derutându-l pe Cioloca, însă portarul caransebeşean a reuşit să respingă totuşi peste transversală, în ultimul moment. De partea cealaltă, prima fază de poartă a însemnat şi primul gol. În minutul 8, pe un contraatac, mingea a ajuns la Staicu, care a prins un şut sănătos de la 22 de metri, mingea ducându-se în vinclul din dreapta al porţii lui Micşa, care are totuşi o parte din vină la acest gol. Peste două minute, balonul a ajuns pe dreapta, la Văcărescu, tânărul caransebeşean prinzând un şut de excepţie, de la peste 30 de metri, balonul, după ce l-a depăşit pe Micşa, coborând brusc în plasa porţii lugojene.

Tăcerea a coborât peste tribunele Stadionului „Tineretului” în minutul 27. Atunci, Bârsan a tras de la 12 metri, mingea l-a izbit pe Micşa şi s-a scurs spre bara laterală, după care a ieşit în corner. Lovitura de colţ executată de Suru a fost respinsă de fundaşii lugojeni, însă numai până la Stancu, şutul excelent al acestuia, de la 20 de metri, lateral-stânga, lăsându-l fără replică pe Micşa.

Ultima reuşită a oaspeţilor a fost ca un duş rece pentru lugojeni, care au mutat jocul în jumătatea caransebeşeană, saltul gazdelor continuând până la sfârşitul primei reprize, însă Costachi, Liuba, Dubei, Scărlătescu şi Opriş au rezistat în faţa atacurilor lugojene.

Începutul celei de a doua părţi a jocul a aparţinut gugulanilor, astfel că, în minutul 52, Scărlătescu a centrat de pe dreapta, mingea a traversat careul gazdelor şi a ajuns la Bâldea, al cărui şut din unghi, la colţul lung, a trecut la câţiva centimetri de bara porţii lui Micşa. Un gol la fel de frumos ca şi cele precedente a fost marcat în minutul 54, după o lovitură liberă de la 20 de metri, pe care Suru a executat-o „scăriţă”, peste zidul gazdelor, mingea a ajuns la Bârsan, iar acesta, de la 8 metri, a trimis la rădăcina barei din dreapta lui Micşa, care, cu tot efortul depus, nu a reuşit să ajungă balonul. A fost momentul în care crainicul stadionului a dat frâu, la staţia de amplificare, frustrării tuturor spectatorilor, exclamând, exasperat: „Doamne, Dumnezeule!”.

În minutul 62, gazdele au redus din handicap prin Şerban, cel care l-a înlocuit pe Ardelean, şi al cărui şut plasat pe jos, de la 25 de metri, l-a învins pe Cioloca.

În minutul 72, gazdele au rămas în zece oameni, după ce Ploscaru a văzut direct cartonaşul roşu, ca urmare a unui fault asupra lui Văcărescu, în postură de ultim apărător. Lovitura liberă de la 17 metri dictată de Adrian Costreie a fost executată de Bârsan, puţin peste transversala porţii lugojene.

În ultimul minut regulamentar de joc, mingea a ajuns în careu, la Ştreangă, care a tras de la numai 8 metri, însă Cioloca a avut un nou reflex excelent, respingând cu piciorul.

Scorul final a fost stabilit în ultimul minut al prelungirilor, de Şerban, al cărui şut de la 10 metri a fost deviat de un fundaş, păcălindu-l astfel pe Cioloca.

Mai multe amănunte referitoare la acest meci puteţi găsi în ediţia tipărită a ziarului nostru, care va apărea pe piaţă joi, 20 septembrie.