Şi ghinionul şi-l face omul cu mâna lui…


AS Berzasca – Scorilo Caransebeş 1-0 (0-0)

Sâmbătă, 27 martie, s-a disputat etapa cu numărul XX din Liga a IV-a la fotbal, în cadrul căreia echipa caransebeşeană Scorilo s-a deplasat la Berzasca, formaţie recunoscută pentru jocurile bune pe care le face pe teren propriu. Acest lucru, căruia i se adăuga determinarea oaspeţilor, care nu au bifat încă nicio victorie în acest retur, anunţau un meci pe muchie de cuţit, deschis oricărui rezultat.

Cu toate acestea, întâlnirea de sâmbătă nu a fost nici pe departe atât de echilibrată pe cât se aşteptau, după spusele lor, gazdele. Încă din primul minut de joc, caransebeşenii s-au instalat în jumătatea adversă de teren, forţând marcarea unui gol încă din debutul meciului. Au şi fost foarte aproape de îndeplinirea obiectivului, în câteva rânduri, însă ratările lui Damina, de două ori, Stanca şi Ionescu, toţi în poziţie de singur cu portarul, au făcut ca tabela de marcaj să rămână nemodificată. Şi probabil că nimeni nu s-ar fi mirat dacă, în minutul 15, scorul ar fi fost de 4-0 în favoarea oaspeţilor.

Dar n-a fost să fie aşa. Şi, dacă prima repriză a fost în totalitate la discreţia caransebeşenilor, în cea de a doua parte a meciului gazdele nu au avut nevoie decât de o singură ocazie ca să înscrie. În minutul 58, după o acţiune purtată pe partea dreaptă, mingea a fost centrată în careu şi, după o deviere scurtă, a depăşit întreaga apărare a oaspeţilor, S. Popescu îndeplinind o simplă formalitate când a pus latul, introducând mingea în poartă. Caransebeşenii au mai avut o singură ocazie clară de a înscrie, în minutul 62, însă balonul centrat de pe dreapta de Arnăut a fost trimis peste transversală de Stanca.

Până la sfârşitul partidei nu s-a mai întâmplat nimic notabil, în sensul că oaspeţii s-au apărat cu disperare, bubuind fără adresă toate mingile. Pe acest fond, în care Scorilo a atacat furibund, în căutarea măcar a egalării, jucătorii lui Nelu Armanca au prins un contraatac în minutul 90, însă mingea a fost respinsă de pe linia porţii de Geneţ. Iar un gol în ultima secundă era tot ce le-ar mai fi lipsit caransebeşenilor.

Scorilo: Laitin, Arnăut, Vela, Patrona, Geneţ, Ionescu (min. 30, Ioja; min. 34, Puşchiţă; min. 89, Bihoneţ), Ivanici, Ştefănuţ, Puiu, Damian, Stanca; rezervă, Semenescu. Antrenor, Ion Ibric.

Berzasca: Şteţca, Şimian, Zamfiroiu, Hamătă, Iovanovici, Nicola, Guşa, S. Popescu, L. Popescu, Lupşanu, Fişer; rezerve: Gavriloi, Armanca, Circu. Antrenor, Ion Armanca.

A arbitrat la centru Adrian Enăşescu, asistat la cele două linii de Răzvan Nistoran şi Dănuţ Nistoran.

Observatori: Milică Păunescu şi Constantin Manda.

În întâlnirea juniorilor, s-au impus tinerii de la Scorilo Caransebeş, care au câştigat meciul cu scorul de 6-2.