Drumul expres care va trece prin Caransebeş mai face un pasÎn data de 8 noiembrie, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor în cadrul celor trei proceduri de achiziție publică, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcției loturilor 1, 2 și 3 ale Drumului de mare viteză Filiași – Lugoj.
Ofertantul desemnat câștigător în cadrul celor trei proceduri de achiziție publică este Asocierea IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – STUDIO CORONA SRL CIVIL ENGINEERING – INFRANOVA SOLUŢII TEHNICE ÎN CONSTRUCŢII SRL, a anuţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.
Lotul 1 (Filiași – Drobeta Turnu Severin) va avea o lungime de aproximativ 70 de km, cu preţul de 19.912.613,44 lei, fără TVA.
Lotul 2 ( Drobeta Turnu Severin – Domașnea) va avea o lungime de aproximativ 65 de km, cu preţul de 32.850.683,62 lei, fără TVA.
Lotul 3 (Domașnea – Caransebeș) va avea o lungime de aproximativ 45 de km, cu preţul de 17.908.135,44 lei, fără TVA.
Durata contractelor aferente studiilor de fezabilitate este de: 1. Filiași – Drobeta Turnu Severin (20 de luni, din care 18 luni pentru realizarea Studiului de fezabilitate); 2. Drobeta Turnu Severin – Domașnea (28 de luni, din care 26 de luni pentru realizarea Studiului de fezabilitate); 3. Domașnea – Caransebeș (24 de luni, din care 22 de luni pentru realizarea Studiului de fezabilitate).
Semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, se mai arată în comunicatul DRDP Timişoara. (S. Berger)