Donaţie de carte la Biblioteca din Constantin Daicoviciu


Asociaţia Comunitară Constantin Daicoviciu s-a constituit în august 2016, ca urmare a relaţiilor stabilite între comuna Constantin Daicoviciu şi localitatea franceză Montrevel-en-Bresse.

Aceste schimburi durează din anul 1990, concretizându-se în construirea unui Centru Multifuncţional Cultural la Maciova – Colonie, deplasări ale copiilor în Franţa şi tabere mixte în România, precum şi prin organizarea de cursuri de specializare pentru agricultorii bănăţeni.

Prima acţiune a Asociaţiei Comunitare Constantin Daicoviciu a fost donarea unui număr de 2.000 de volume pentru Biblioteca din comună. Beneficiari ai acestui gest vor fi atât elevii de la şcoală, cât şi cetăţenii comunei, dornici să-şi petreacă timpul liber citind.

Preşedintele Asociaţiei Comunitare Constantin Daicoviciu, Nicolae Birăescu, îi invită pe toţi cetăţenii comunei dornici să ia parte la acţiuni de voluntariat să se implice în activităţile desfăşurate de Asociaţie, a cărei următoare acţiune pe ordinea de zi este demararea proiectului „Şcoala de muzică” şi continuarea proiectului „Hexagon”, în parteneriat cu comuna Montrevel-en-Bresse.

Toţi cei interesaţi pot contacta Asociaţia Comunitară Constantin Daicoviciu la sediul acesteia, situat la Centrul de Informare Turistică Zăgujeni, nr. 152 A, sau pe adresa de mail a Asociaţiei, asociatiacdaicoviciu@gmail.com.

Mădălina DOMAN