Lupacul şi-a impus Voinţa în derby-ul cu Caransebeşul


Voinţa Lupac – Viitorul Caransebeş 2-0 (0-0)

Etapa a XIX-a a Ligii a IV-a a programat vineri, 14 aprilie, derby-ul seriei, între ocupantele primelor două locuri ale clasamentului, Viitorul Caransebeş şi Voinţa Lupac. Pe o vreme numai bună pentru fotbal şi cu o tribună plină, se paote spune că partida s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

Meciul a început cu o primă ocazie a oaspeţilor, în minutul 4 Văcărescu pătrunzând pe stânga, după care a întors la Bona, şutul acestuia, de la 25 de metri, înşelător, cu efect, ducându-se puţin peste poarta celor de la Lupac.

După doar 3 minute, Ciucur, bine angajat în careu pe partea dreaptă, şi-a prelungit prea mult mingea, iar portarul caransebeşean Birăescu a avut timp să iasă şi să-l blocheze. În minutul 12, gazdele au mai ratat o ocazie, la faza în care Oncică s-a descurcat excelent la 18 metri, pe partea stângă, şi-a făcut mingea pe centru, însă a şutat slab din careu, pe jos, iar Birăescu a cules uşor balonul. Peste alte 5 minute, Ciucur a avansat pe partea dreaptă, a pătruns în careu şi a şutat năprasnic de la 14 metri, însă mingea s-a dus mult peste poarta caransebeşeană.

Gugulanii au avut şi ei o ocazie de a deschide scorul în minutul 19, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, lateral stânga, dictată în urma unui fault asupra lui Văcărescu, şutul lui Suru direct pe poartă fiind respins de Toader.

Gazdele nu s-au lăsat mai prejos în ceea ce priveşte ratările şi, în minutul 28, Ciucur, aflat pe aripa dreaptă, a centrat perfect în careul caransebeşean, unde Oncică a pus latul la 10 metri, însă nu a nimerit ţinta. Odată cu trecerea timpului, băieţii antrenaţi de Boşco Vişatovici au început să pună stăpânire pe joc, având o posesie superioară a mingii. În minutul 41, acelaşi Ciucur, foarte activ pe aripa dreaptă, a pătruns în careu, l-a depăşit pe Birăescu, ieşit în întâmpinare, a centrat din unghi, iar Dovlete a respins la sacrificiu, de la colţul scurt, în corner. Faza s-a repetat aproape la indigo în minutul 43, de această dată pe partea stângă şi în prim-plan cu Oncică, cel care a expediat centrarea, şi cu Suru, la respingere.

Ca şi prima repriză, partea a doua a început cu o ocazie a caransebeşenilor, în minutul 53 Neagu făcându-şi o minge la 20 de metri şi şutând puternic, însă balonul s-a dus puţin peste poarta lui Toader.

Scorul a fost deschis în minutul 57, atunci când, după executarea unui aut de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Iancu, acesta a centrat în forţă în careul gugulan, iar Străin a venit la colţul scurt şi, cu capul, de la 6 metri, a catapultat balonul în plasă, în stânga lui Birăescu.

Răniţi în orgoliu şi aflaţi în căutarea unui gol care să le aducă măcar egalarea, caransebeşenii au replicat în minutul 59, atunci când centralul Constantin Stamatoiu a acordat o lovitură liberă în favoarea lor după un fault asupra lui Şandru, însă şutul excelent al lui Bona, de la 27 de metri, a fost scos spectaculos de sub bară de Toader.

Oncică a mai ratat o ocazie de a-şi trece numele pe lista marcatorilor în minutul 61, când, primind mingea în urma executării unui aut de pe partea stângă, a pătruns în careu şi a şutat din unghi, din cădere, mingea nimerind stâlpul drept al porţii lui Birăescu. După doar 5 minute, acelaşi Oncică a recuperat o minge la 35 de metri, a avansat şi a şutat violent din marginea careului, însă pe direcţia lui Birăescu, care a reuşit să pareze cu pumnii.

Scorul final a fost stabilit în minutul 80, în urma unui corner de pe dreapta, atunci când mingea centrată de Oncică la colţul lung a fost întoarsă cu capul de Tîrbăţ în centrul careului caransebeşean, de unde Avramovici a reluat-o, tot cu capul, în plasa porţii gugulane, făcând inutilă intervenţia lui Birăescu.

Ultima fază mai importantă a meciului s-a petrecut în minutul 83, atunci când Arnăut l-a faultat pe Ciucur la 30 de metri, lovitura liberă executată direct pe poartă de Oncică fiind respinsă cu dificultate de Birăescu.

La final, jucătorii gazdelor au încins o horă a bucuriei la mijlocul terenului, în aplauzele celor câteva sute de spectatori.

„Un meci cu încărcătură maximă, între cele mai bune echipe ale campionatului Ligii a IV-a. Se pare că, până la urmă, jocul prestat de băieţii mei a fost superior, după 90 de minute noi ieşind victorioşi din această înfruntare”, a spus după partidă antrenorul gazdelor, Boşco Vişatovici.

„A fost un meci frumos, încheiat cu o victorie, spun eu, meritată, a echipei gazdă, care azi şi-a dorit mai mult ca niciodată victoria. Şi-au luat o revanşă frumoasă după ce, în tur, i-am învins la Caransebeş cu 1-0. Totuşi, mă surprind accidentările din tabăra noastră, Vătafu a avut probleme la încălzire şi nu a putut să mai intre în teren, pe parcursul primei reprize a trebuit să-l schimb pe Ov. Bălan, accidentat, am mai făcut câteva schimbări din acelaşi motiv… Una peste alta, nu acestea sunt, totuşi, motivele înfrângerii noastre de azi, ci aş spune că este vorba despre victoria meritată a gazdelor. Felicit echipa din Lupac şi îi urez mult succes în câştigarea campionatului şi în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, dar îi asigur pe adversarii noştri de azi că nu le va fi uşor deloc, noi vom continua lupta pentru a ne atinge obiectivul – un loc cât mai sus în clasament, şi, cu toate că sunt puţin supărat de rezultat, ţin să urez atât jucătorilor care s-au confruntat azi pe teren, cât şi tuturor celor care au fost la meci, Paşte Fericit!”, a spus Dan Doran, tehnicianul Viitorului Caransebeş.

Voinţa Lupac: F. Toader, I. Tîrbăţ, R. Mezin, L. Străin (min. 90, D. Gliguţă), A. Oncică, N. Ţundrea (85, B. Vişatovici), D. Ţoţu, Al. Avramovici (90+2, S. Ţicău), V. Marcu, Al. Ciucur, B. Iancu (88, D. Mihulţescu); rezerve: D. Popescu, M. Cheda. Antrenor, Boşco Vişatovici.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, D. Bona, Cr. Suru, I. Văcărescu, C. Arnăut, Al. Dumitru, Ov. Bălan (34, M. Dragomir), Gh. Văluşescu (68, N. Imbre), D. Şandru, Fl. Dovlete, A. Neagu; rezerve: D. Socaci, M. Gheorghescu, L. Vătafu, P. Birăescu, I. Toboşeru. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Alexandru Stamatoiu (Moldova Nouă) şi Silviu Haramuz (Reşiţa).

Observator, Petru Herghelegiu (Bocşa).

Sorin ROGOZ