Dezinsecţie în 31 iulie, 1 şi 2 august!


În cadrul şedinţei ordinare de lucru din luna iulie, consilierii caransebeşeni au aprobat programul de dezinsecţie şi decontaminare în municipiu, acţiune care, dacă timpul o va permite, se va desfăşura în zilele de 31 iulie, 1 şi 2 august. Dacă vremea va fi nefavorabilă, această acţiune va fi amânată. Deoarece dezinsecţia se va face atât la sol, cât şi aerian, legislativul local a dat acordul de survol pentru un elicopter dotat cu aparatură de specialitate, precum şi aprobarea pentru utilajele de la sol, care vor intra pe alei, în parcuri şi în toate zonele care sunt vizate de această operaţiune.

„Am avut o discuţie şi cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari de la blocuri, şi, cu o sumă foarte mică, cei care doresc pot să facă dezinsecţia în subsoluri, în poduri şi în casa scărilor, în cazul blocurilor proprietate privată, iar în cele care sunt parte sau integral în administrarea Primăriei municipiului Caransebeş, dezinsecţia se va face cu bani de la bugetul local. O problemă importantă în acest caz o reprezintă o solicitare şi o analiză pertinentă, ştiinţifică, pe care cei care furnizează acest serviciu au făcut-o, şi, în acest sens, vor avea o discuţie, pentru a prezenta condiţiile de dezinsecţie din Caransebeş, astfel încât cei care se ocupă de albinărit şi au stupi în municipiu să îşi protejeze familiile de albine. În această idee, dezinsecţia în aer se va face în perioadele în care albinele sunt în stup, adică dimineaţa până la ora 8.30, şi seara sau noaptea, după ce albinele se retrag în stupi, pentru a nu fi afectat niciun apicultor”, a spus Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş.

Celelalte condiţii privind dezinsecţia vor fi aduse la cunoştinţa cetăţenilor prin anunţuri, cu cinci zile înainte de desfăşurarea operaţiunii. „Sperăm ca locuitorii municipiului să fie deschişi şi să se conformeze, fiindcă, pentru prima oară după mulţi, mulţi ani, în Caransebeş se face o dezinsecţie împotriva ţânţarilor, cu un elicopter şi cu mijloace specializate la sol”, a mai spus Marcel Vela.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul Local a aprobat, cu unanimitate de voturi, propunerea ca, în perspectiva dezvoltării municipiului, străzile din Valea Cenchii să fie asfaltate, precum şi documentaţia aferentă proiectului de amenajare şi asfaltare a arterelor rutiere din cartierul Jupa. „Sperăm ca această lucrare să fie demarată până la sfârşitul acestui an, şi finalizată în anul 2014”, a spus primarul Marcel Vela.

Bianca METEŞ