Spitalul din Caransebeş se tratează cu fonduri guvernamentale şi europene 1


La rectificarea bugetului propriu al municipiului, care a fost supus dezbaterii Consiliului local, aleşii caransebeşeni au hotărât ca sumele care existau în rezerva bugetară, sau care, din cauze care nu au depins de Primăria municipiului, au rămas nefolosite pe anumite capitole, respectiv reparaţii sau dotări, să fie reorientate spre alte domenii, cum ar fi susţinerea Campusului preuniversitar de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, precum şi spre Spitalul Municipal de Urgenţă.

Actuala conducere a unităţii medicale este pe cale să acceseze o sumă importantă de bani pentru dotarea spitalului, prin fonduri guvernamentale, iar Primăria trebuie să susţină 10 la sută din aceste dotări, şi, totodată, cofinanţarea unui proiect transfrontalier pe care administraţia municipiului Caransebeş îl va demara în parteneriat cu Primăria oraşului Pancevo, din Serbia, şi, evident, cu spitalul din această localitate”, a spus primarul Marcel Vela.

O primă preocupare a administraţiei caransebeşene este de a înfiinţa o Secţie ATI modernă, europeană, deoarece, în prezent, Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal de Urgenţă lasă de dorit. O altă intenție exprimată de Marcel Vela ţine de înfiinţarea unor minisecţii de intervenţii chirurgicale în domeniile urologie, ginecologie şi cardiologie. „Pentru că între Craiova şi Timişoara nu există niciun spital care să ofere acest tip de servicii medicale, şi având şansa ca, prin alt fond european, să accesăm sume importante şi să achiziţionăm un angiograf, care să poată fi folosit într-o minisecţie de intervenţii coronariene, intervenţii pe cord deschis. Acest lucru, într-un final, pe un proiect de finanţare naţională, cel referitor la intervenţii cardiologice, în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, va face ca spitalul să încaseze pentru aceste servicii sume importante, care se vor regăsi apoi în confortul hotelier al pacienţilor, dotările medicale şi în tot ceea ce ţine de medicamentaţie şi un proces rapid şi eficient de tratament şi vindecare pentru toţi cei care vin la Spitalul Municipal din Caransebeş”, a mai adăugat Marcel Vela.

Sonia BERGER


Un gând despre “Spitalul din Caransebeş se tratează cu fonduri guvernamentale şi europene

Comentariile sunt închise.