Un scor parcă mult prea sever…


FC Caransebeş – Metalul Oţelu Roşu 4-1 (2-0)

Pe o vreme caniculară, miercuri, 24 iulie, de la ora 18, pe stadionul din Balta Sărată s-a disputat partida FC Caransebeş – Metalul Oţelu Roşu, primul meci amical al ambelor formaţii, în campania de pregătire a viitorului campionat. Prima ocazie a aparţinut gazdelor, când, în minutul 4, Şandru a centrat perfect de pe dreapta, Bona a prins un şut bun de la 14 metri, însă Laitin s-a întins şi a respins de sub bară. Peste doar trei minute, după un un-doi cu Negoescu, acelaşi Bona a tras din careu, însă balonul s-a dus peste poartă.

Dominarea gazdelor a continuat, iar în minutul 10, Constantinescu a trimis o centrare bună în careu, de pe partea stângă, Şandru a şters balonul cu capul din zona punctului cu var, însă a ratat ţinta cu câţiva centimetri.

A urmat o perioadă în care meciul s-a desfăşurat mai mult la centrul terenului, dar, în ciuda căldurii şi a caracterului amical al partidei, jucătorii ambelor echipe au arătat multă dăruire şi o arzătoare dorinţă de victorie. Scorul a fost deschis în minutul 35, după o fază la care Todorov a insistat pe partea stângă, a reuşit să recupereze o minge, i-a trimis lui Negoescu în careu, iar acesta, de la 12 metri, a şutat la colţul lung, învingându-l pe Laitin.

Replica oaspeţilor nu a întârziat şi, după numai două minute, Negrei a făcut o cursă frumoasă pe stânga, a centrat lung în careu, iar Ispas a pus latul la 12 metri, însă mingea a trecut la o palmă de poartă.

În ultimul minut al primei reprize, când nimeni nu se mai aştepta, Şandru a pătruns devastator pe partea stângă, a centrat, iar Artean a trimis de la 10 metri în poarta oaspeţilor, fără nicio şansă pentru portarul Laitin.

Începutul părţii secunde a aparţinut celor de la Metalul, astfel, în minutul 49, Neagu a executat foarte bine o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-stânga, însă portarul intrat după pauză la gazde, Laurenţiu, a prins balonul care se îndrepta sub bară. Acelaşi Laurenţiu s-a aflat din nou faţă în faţă cu Neagu, în minutul 55, după ce a boxat greşit o minge care a ajuns la atacantul oaspete, acesta reluând din din prima, de la 20 de metri, balonul trecând puţin peste transversală.

Gazdele au avut o fază bună de atac în minutul 61, când Artean s-a descurcat frumos pe partea dreaptă, a pătruns central şi a tras pe jos de la 18 metri, însă Grecu s-a întins şi a respins în corner.

Ex-caransebeşeanul Ţuţul a făcut şi el o fază asemănătoare, în minutul 77, când a pătruns pe stânga şi, cu doi fundaşi adverşi în spate, a reuşit să tragă la colţul scurt, balonul fiind blocat de Laurenţiu. O altă fază notabilă s-a petrecut în minutul 79, când Constantinescu a intrat în careul oaspeţilor, l-a driblat pe Grecu şi, de la 8 metri, a trimis spre poarta goală, balonul fiind respins în ultima clipă de Panţâr.

Şi cum ocaziile se răzbună, în minutul 81, B. Văcărescu a pătruns pe dreapta, Laurenţiu a ieşit, iar jucătorul venit de la FCM Reşiţa l-a lobat pe portarul gazdelor, reducând din handicap.

În minutul 89 gazdele şi-au mărit avantajul, după ce Bona a furat o minge la 30 de metri, l-a angajat pe Şerban, care, din careu, l-a învins pe Vasile cu un şut sec. Ultimul minut avea să aducă şi ultimul gol al partidei, venit după un corner de pe stânga executat de Călin, mingea s-a plimbat pe sus în careu şi, odată ajunsă la 16 metri, Albert a reluat-o cu un şut necruţător în poarta oaspeţilor.

FC Caransebeş: Cioloca, R. Artimon, Zele, Firan, Todorov, Suru, Artean, Constantinescu, Şandru, Bona, Negoescu; au mai jucat: Laurenţiu, Vătafu, Dragu, Feneş, Albert, Şerban, Călin. Antrenori: Alin Artimon, Sorin Gheju.

Metalul Oţelu Roşu: Laitin, M. Bălan, Covăsală, Ov. Bălan, Aiojoaiei, Mariţescu, Şt. Bălan, Ispas, Moldovan, Negrei, Bădeţ; au mai intrat după pauză: Grecu, Vasile, Panţâr, Gaşpar, B. Văcărescu, Ţuţul, Belciu, Neagu, Păuna. Antrenor: Alin Olariu.

A arbitrat la centru Angelica Gruneanţu, asistată la cele două linii de Cristian Semcici şi Alexandru Domăneanţu.

Următorul meci amical al gugulanilor va avea loc sâmbătă, 27 iulie, de la ora 10, pe stadionul din Balta Sărată, în compania formaţiei Muncitorul Reşiţa sau, dacă aceasta nu se va putea prezenta, a unei echipe cu care se va ajunge la o înţelegere în acest sens.

Sorin ROGOZ